zobozdravnik
V našem kraju se zobozdravniki kar naprej menjajo. Nihče pa njihovih pacientov o tem ne obvesti in šele ko pokličemo, da bi se naročili na pregled nam povejo, da ta zobozdravnik ne dela več pri njih. Ali so dolžni nas vsaj obvestiti, da si potem zberemo novega zobozdravnika? Sedaj me boli zob in ni nikjer nikogar razen, v večjem kraju, dežurne šolske zobozdravnice, ki pa je menda katastrofa. Poleg vsega sem pa še noseča in bi me moral, kot sem nekje prebrala, vsak zobozdravnik vzeti na pregled. Ali se motim?
Koliko pa stanejo pregledi če se odločiš iti privat? Na zobozdravnika s konsecijo, razen v primeru bolečin, čakaš od 1-2 let!!!
Lep pozdrav, Gordana
Spoštovana Gordana,
očitno vam moj odgovor ni bil všeč.
Predstavljajte si, da bi medicinska sestra ob vsaki menjavi zobozdravnika (pravite, da se pogosto menjajo) obveščala 1000 – 1500 pacientov. Po mojem bi potem lahko počela samo to. Predvidevam, da redne paciente obvestijo ob njihovih obiskih v ambulanti in da zobozdravniki ne izginjajo kar čez noč….
Glede vaši bolečin pa le toliko. Če vas zob boli, nimate kaj čakati, še posebej ne v vašem stanju. Če imate pomisleke v zvezi z zobozdravnico, ki v času dopustov dela, potem se morate pač odpraviti drugam (ni pa pošteno, da kritizirate, da nihče ne dela).
Skratka, če vas zob boli, vas mora sprejeti vsak zobozdravnik ne glede na vašo nosečnost. Glede čakalne dobe 1 -2 leti pa vam svetujem, da se s pritožbo obrnete na ZZZS.
Alenka Šenk Erpič, dr.stom.
Spoštovana gospa Alenka Šenk!
Ne morem se povsem strinjati z vami, da sestra ali zdravnik nista dolžna obvestiti svoji pacientov o selitvi. V mojem primeru me je moja osebna ginekologinja pisno obvestila, da se je preselila in to dvakrat. Torej malo dobre volje pa je …razen če zdravnika briga za svoje stalne paciente …
LP!
Spoštovana Petra,
saj se strinjam z vami. Tudi jaz bi svoje paciente obvestila, če bi se le preselila na drugo lokacijo (mogoče nisem dovolj jasno napisala). Ker pa tukaj ni govora o selitvi, ampak o zamenjavi, moje mnenje ostaja enako. Če zobozdravniki odidejo na drugo delovno mesto in jih zamenja nekdo drug, ki nadaljuje z ambulanto, potem pa se mi obveščanje vseh ne zdi smiselno, ker od tega nič nimajo (če gre zobozdravnik iz MB v LJ verjetno ne bodo šli vsi za njim). Še enkrat pa povdarjam, da so verjetno pravočasno obveščeni redni pacienti….
Lepo pozdravljeni!
Spoštovana gospa doktor,
se opravičujem, ker ste morala ponovno odgovarjati na moje vprašanje. Mene je predvsem zanimalo, kaj o tem kar sem vprašala meni ostalo ljudstvo. Vaš odgovor pa mi je bil popolnoma zadosti in sem tudi že bila pri zobozdravniku (dežurnem), ki sem ga sicer prosila, če me lahko vpiše pa ni bil najbolj zadovoljen, obljubil pa mi je vsaj za čas nosečnosti.
še enkrat se opravičujem in lep pozdrav, Gordana