zobobol-pomagajte z izkušnjami
Pozdravljene!
Sem v 11. tednu nosečnosti in naredil se mi je karies na zobeh. Verjetno se je proces pohitril, ker veliko bruham, pa potem ta kislina….
Zdaj me je pa strah, ker mi ni všeč, da bi mi zobozdravnik vrtal po zobeh v nosečnosti.
Ali je še katera med vami dala vrtanje zob v noesčnosti skozi in kako je zdaj z otroki, me je kar zelo strah, kaj bi to pomenilo za malčiča?
Hvala za kakršenkoli odziv.
Lp, Srči
Meni je zobozdravnik v enem pogovoru ki sva ga imela že dolgo preden sem zanosila svetoval pregled čimprej v nosečnosti.
Tako sem se naročila skoraj takoj ko sem zvedela da sem noseča, vendar sem kar nekaj časa čakala. In se mi je naredila luknjica, katero mi je potem zdravil do treh tednov pred porodom.
Če greš takoj, ti zobe premažejo z nekakšno tekočino in so zobje manj izpostavljeni, ker bruhanje ipd zobe zelo poškoduje.
Ti pojdi čimprej in povej da si noseča.
Z otrokom pa ne bo nič narobe, vsaj z mojo ni…
LP od Janke
Punce, hvala. Poskušala bi sicer upoštevati nasvet dr. Pušenjaka, ki priporoča obisk zobozdravnika med 13. in 24. tednom, vendar se bojim, da ne bo potem samo slabše. Počakati bi morala še dva tedna.
Sicer pa je moj zobar v preteklosti delal baje prav z nosečkami.
Očitno bo treba iti, strahu pred zobarjem nimam, ker imam veliko izkušenj in se enostavno pripravim na uro bolečin, le za otroka me skrbi, da ne bi zato imel težave potem v življenju, da se ne bi od hrupa med vrtanjem ustrašil itd. Enostavno vse naredim kar menim da lahko za svojega sedanjega pikca, za tega v trebuščku bi tudi rada, no, tukaj sem pa nemočna in to me malo jezi.
Lp,Srči
Proti koncu nosečnosti sem šla kaj nekajkrat k zobozdravniku.Prej ni bilo nič narobe,na koncu pa vse…Vsakič sem dobila tudi inekcijo proti bolečinam,saj mi je moj ginekolog rekel da lahko.Malo manjši odmerek sicer,vendar je šlo brez bolečin.Sem pa opazila,da ko sem bila na stolu,vsa živčna in prestrašena,da je otročiček močno brcal.Verjetno je čutila moj strah.
V tvojem primeru,bi se glede protibolečinskih inekcij pozanimala pri gin. saj si še precej na začetku nosečnosti.
Drugače par kar pogumno k zobarju,ker bo vedno huje…….!
Srečno!
lpt.
Meni so celo naredili zobni rendgen ko sem bila malo (4 tedne) noseča (in tega seveda še nisem vedela), nato pa so mi ga še skoraj do konca nosečnosti zdravili (imela sem granolom:(, pa ni nilo z nosečnostjo niti z otrokom nič narobe. Je zelo zdrav in vesel malček:)
Kar pogumno k zobozdravniku. Za otročička je veliko bolje, da imama mala zdrave zobe, saj se karies prenaša!
lp,
JaNjam