Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Stomatologija Zobna protetika zobni vsadki

zobni vsadki

stara sem pedeset let.Na spodnji strani nosim delno protezo že devet let.Sedaj sem začela razmišljat o zobnih vsadkih ,zanima me kako bi bilo izvedljivo na eni strani štirje in na drugi strani trije zobi in to kočniki.Prosim za odgovor in lep pozdrav.

Pozdravljeni,

zobni vsadki so vedno dobrodošla alternativa snemni protezi, saj omogočajo občutek lastnih zob. V veliki večini primerov ni preprek za vstavitev vsadkov, vendar morajo biti najprej odgovorjena bistvena vprašanja.
Kolikšno minimalno število vsadkov potrebujete za najboljši učinek, kje v spodnji čeljusti so vsadki možni in smiselni, koliko kosti imate na razpolago za sidrenje vsadkov – vsa te ključne odgovore vam lahko da zobozdravnik šele po pregledu ust in vaše rentgenske slike.
Priporočam vam, da se posvetujete z zobozdravnikom, ki bo izkušen in vam vam bo lahko svetoval tako o kirurškem delu posega (ali in kje so vsadki možni) kot tudi o protetični rešitvi (minimalno št. vsadkov in njihova pozicija, da lahko statično prenesejo obremenitve, način protetične oskrbe).
LP Andreja

New Report

Close