Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Alternativa Zdravilstvo zobni vsadki

zobni vsadki

Pozdravljeni!

imam naslednji problem http://med.over.net/forum5/read.php?415,7220848

ker izgleda, da bi bilo zdravljenje zelo zahtevno, razmišljam tudi o odtranitvi zoba in zobnem vsadku. ni mi pa jasno naslednje-ali zob z zdravljenim zobnim kanalom in pa zobni vsadek ne delujeta kot tujek v telesu in lahko v teh primerih ravno tako pride do vnetja oz. pretiranega imunskega odziva? kaj pravzapšrav pomeni mrtev zob-je to tudi zob, ki so mu odstranili zobni živec ali je to le “nezdravljen” mrtev zob?
kot je napisano v odgovoru iz sosednjega foruma, se je odmrl živec postopoma odmikal iz zoba in to mesto je zarasla zobna masa(dentin). meni se to sliši kot nekakšen naraven proces in ob tem se sprašujem, kako je bilo z mrtvimi zobmi v preteklosti oz. kako je s tem v kulturah, kjer ne poznajo endodntskega zdravljenja? udrarcev in padcev, ki lahko povzročijo odmrtje zoba je bilo/je gotovo več kot v naši civilizirani družbi. so te ljudje pač zboleli in umrli in nihče ni vedel vzroka? ali je možno, da močan imunski sistem nekako sam sanira take zobe?
kaj mi vi predlagate? mogoče tudi ime zobozdravnika/endodonta, ki ima malo širši, celosten pristop?
najlepša hvala

Mrtev zob je zob z mrtvim živcem. Kako je živec odmrl, je vseeno.

Mrtvi zob je tempirana bomba, ker propada in ga je treba izpuliti. Če ne takoj, bo čez nekaj časa delal težave. Tudi, če mrtvi zob ne dela težav, zastruplja telo.

Trenutno je najboljša alternativa mostiček, če sta sosednja zoba tudi v slabem stanju in ju ni škoda “poškodovati”. Če pa sta zdrava oziroma je zob v sprenjem delu čeljusti, potem je edina možnost proteza ali implantat.

Če ne želite proteze, ostane implantat. Kako bo telo reagiralo na implantat, ni mogoče napovedati. Ko pride do reakcije, je to trenutna reakcija, ki jo sami občutimo in lahko ukrepamo. Pri mrtvem zobu tega ne občutimo, zato je nevaren.

Nekdaj so ljudje umirali zaradi zob, tega se premalo zavedamo.

Za zobozdravnika nam pišite v ordinacijo.

Preberite: http://helena-golenhofen.blogspot.com/2010/03/zdravje-brez-zoba-stevilka-petnajst.html

LP

Dominik Golenhofen zdravilec, dipl. hol. ener. med. (I.M.U.) in Ksenija Lakota zdravilka Golenhofen d.o.o. Obrije 10, Ljubljana Telefon: 059 059 090 www.golenhofen.si [email protected]

New Report

Close