Najdi forum

Zobni aparat da ali ne

Pozdravljeni, stara sem 45 let, včeraj sem bila na posvetu pri ortodontu . Dobila predračun, sem pa bila opozorjena, da se mi lahko po zdravljenju zgornje enke potem majejo (pred leti imela na obeh enkah operacijo, kjer so mi korene skrajšali), saj jih bo potrebno kar veliko premikati, sedaj mi jih dvojke porivajo navznoter.

Ortodont me je pač opozoril, da se mi lahko enke potem majejo (da obstaja ta možnost) in naj se sama odločim ali sprejmem ta rizik ali ne.

Sprašujem še za vaše mnenje, ali je za sprejeti tak rizik, ali pustit zobe takšne kot so, me pa to zelo moti, smejim se z odprtimi usti ne.

Hvala

Spoštovani,

hvala za vprašanje. Žal vam jasnega odgovora takole na daljavo ne morem podati. Dejstvo je, da kratke korenine lahko oslabijo trdnost zob in da med ortodontskim premikanjem zob le ti lahko postanejo bolj majavi, kot bi postali sicer. Med premikanjem zob zaradi procesov pregradnje kosti namreč vedno pride do prehodne majavosti zob, ki pa potem, ko se pridobljeno stanje utrdi, praviloma izgine. Brez pregleda težko podam še kakšen dodaten komentar. Lep pozdrav!

****************************************** Stanka Herman, dr. dent. med. spec. za čeljustno in zobno ortopedijo http://www.ortodont.info/

New Report

Close