Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Stomatologija Zobna protetika Zobna protetika, zobozdravnik

Zobna protetika, zobozdravnik

Bi lahko kdo priporočil dobrega zobnega protetika v Novem Mestu(če ima koncesijo še bolje) in Ljubljani.

Pozdravljeni,
kolikor vem je v Novem Mestu to dr. Zatežič Dragan, v Ljubljani pa imate protetike na Stomatološki kliniki, dr. Hrovatin, dr. Troha (če še dela..), dr. Groznik,… in jaz sama. Najbolje, da vnesete v internetni iskalnik zobna protetika in Ljubljana pa dobite večino naslovov.
Lep pozdrav,
Andreja

Pozdravljeni,

kratko vprašanje: vi delate tudi na koncesijo?

Lp

LP

imam eno vprašanje, pred 15leti, se mi je pri igri s sovrstiniki odlomil zob(pribl. polovica) , ker mojega zoba nisem našel, mi je zobar naredil mankajoči kos, vendar mi je med ravnanjem in vrtanjem za zatiče odkrušil še četrtino sosednjega zoba. takrt mi je popravil oba na račun zavarovalnice, saj sem bit takrat star 11let. vmes sem zaradi težav z njim zamenjal osebnega zobarja, ki mi je pred kratkim omenil da se počasi drugi zob kruši in da bo treba narediti novega in da ga bom moral plačati sam. sedaj me pa zanima, kako lahko jaz pridem do zoba, ki mi ga je poškodoval zobozdravnik, brez plačila?

hvala za odgovor

Jaka

Pozdravljni,
še kratek odgovor: pri nas imamo izključno samoplačniško ordinacijo.
Lep pozdrav in vso srečo pri iskanju.
Andreja

Mislim, da bi ga morali dobiti vsaj delček povrnjenega, če se vam dela na koncesijo…
LP ANdreja

Pozdravljeni,
Zaradi manjkajoče štirice in dvojke na zgornji čeljusti, katere so mi bile odstranjene sem najprej nosila fiksi zobni aparat, nato pa mi je zobozdravnik naredil dva mostička (na levi in desni strani). Z enim sem zadovoljna, na dvojki mostiček (zbrusil je tudi trojko) pa se premika. To sem takoj v začetku povedala zobozdravniku, pa ga je samo malo pobrusil in ponovno prilepil. Skratka, mostiček mi pada dol in zaradi “lufta vmes” se mi je enka premaknila naprej. Fiksni aparat bom morala narediti tudi za spodnjo čeljust. Kaj menite, ali moram popraviti najprej spodnje zobe in potem popravljati zgornje? Bojim se namreč, da spodnji potiskajo zgornje zato enka sili ven. Ker sem iz Kopra, tukaj pa še nisem dobila priporočila za drugega zobozdravnika (k staremu ne grem več), me zanima če mi lahko priporočate ordinacijo na obali, katera se ukvarja tudi z novejšimi tehnikami.
Najlepša hvala za vaš odgovor

Pozdravljeni,

menim, da morate urediti mostiček, če se vam še vedno maje, zaradi tega lahko trojka dobi karies ali kaj drugega. Glede vašega občutka, da vam sp. zobje izrivajo zgornje, bi to bilo možno, ker ste očitno z novimi mostički doživeli spremembe v ugrizu. Mislim, da vam mora konkretnejše odgovore in možnost poprave nastalega stanja dati strokovnjak, najbolje specialist protetike, ki se na spremembe ugriza in protetiko (mostičke) dobro spozna. Običajno se ortodontsko premikata obe čeljusti istočasno. Glede napisanega mislim, da potrebujete pregled pri protetiku in ortodontu in njuno tesno in dobro sodelovanje. Naslove in telefonske številke protetikov z obale zlahka najdete v telefonskem imeniku, posebej vam ne morem priporočiti nobenega, ker ne poznam njihovega dela, so pa zagotovo dobri.
LP Andreja

Pozdravljeni!

Mene pa zanima, če pripada povrnitev stroškov za delno protezo zg.čeljusti in sicer 1, 2, 3 ali pa za mostiček.

Hvala za odgovor!

Pozdravljeni,
za tovrsten odgovor se raje obrnite na zavarovalnico.
LP Andreja

New Report

Close