Najdi forum

zobna pasta – katera?

Katere zobne paste uporabljate?

Apident

Parogencyl ali pa od Welede.

Elmex in Aronal, ena je za zjutraj ena pa za zvečer. Meni sta obe full dobri in že kar nekaj časa uporabljam samo ti dve.

Uporablja kdo belilno zobno pasto?

Včasih sem jo precej, pa je ne bom več.

Prijateljica, ki je zobozdravnica, je razložila, kako ta reč deluje – čisto na kratko – ali mehanično (delci v pasti) ali kemično (različne substance) takšna pasta spreminja sestavo zobne sklenine in jo tako slabi in uničuje. Zobje res zgledajo bolj beli, so pa tudi bolj občutljivi za različne vplive.

Beli zobje kot na reklami, niso nujno tudi zdravi zobje… Ne se pustit pretentat tistim umetnim nasmehom in nekim standardom, ki nam jih vsiljujejo. Kot prvo, nikoli ne boš spravila skupaj popolnoma belih zob, kot jih imajo tisti na sliki, kot drugo, si boš poškodovala sklenino.
Tudi čisti in sijoči zobje (kar dosežeš z rednim umivanje tudi z normalno pasto) so zelo lepi, četudi so rahlo obarvani – to je naravna barva sklenine in se razlikuje od človeka do človeka.

Če se kopate v termalni vodi, ki je oborožena s klorom, vam bodo zobki potemneli.

V mnogih belinih zobnih pastah (in žal tudi drugih) se nahaja titanov dioksid, ki se v tehniki uporablja za poliranje kovin in kamna. Z redno večletno uporabo takih past si boste močno uničili sklenino zob, ki se ne obnavlja. Zato iskreno predlagam da se jim izogibate. Titanov oksid sem zasledil v mnogih pastah corident in aquafresh, tudi nebelilnih in kar me je presenetilo, je bilo, da je kar naenkrat izginil iz deklaracij. Ali so ga umaknili iz tube ali samo iz napisa na škatlici pa ne vem. Upam, da prvo.

Živjo,
a ni titanov dioksid (ali vsaj oksid) fizikalni zaščitni faktor (SPF)?

Mislim, da se tudi za to uporablja, ja. Ali aluminijev? Morda oba? 🙂 Zagotovo se ga pa uporablja za polirne in nekatere zobne paste :PPPP

New Report

Close