Najdi forum

Zobna pasta

Katera je najbolj BIO? Nekje sem brala, da tiste zobne paste, ki jih reklamirajo, da ščitijo zobe 24 ur, vsebujejo pesticide. Katere zobne paste uporabljate Vi? Konec koncev to kemijo vsak dan mečkamo po ustih.

Najbolj BIO je zobna ščetka in voda in eventuelno zrno soli na ščetki. To bi bilo idealno.

Sama sem že od malih nog skregana z zobnimi pastami, saj so mi tiste otroške sadne različice, ki so jih drugi otroci veselo jedli, povzročala bruhanje, dobesedno se mi je dvignilo v želodcu.

Poanta zobnih past naj bi v prvi vrsti bil flor. Kaj vem? Tudi tega ne prenesem, čisto intuitivno spet. Ko so nam pred mnogimi leti v šoli obvezno dajali tiste florove tabletke za lizat, sem jih jaz spretno skrivala in metala stran. Da ne govorim o tisti slavni florovi zobni pasti za premaze zob, ta me sili na bruhanje in v trenutku povzroči šibkost telesa ter padec imunskega sistema. Meni osebno telo narekuje, da je flor v zobnih pastah na nek način strup.

Nekoč sem kupila zp Angelika, ki naj bi bila čisto naravna, z množico zdravilnih zelišč in brez flora, pa mi spet ni ustrezala. Zelišča, njihova eterična olja – vse premočno za mojo ustno sluznico. Uf, ko tole berem, kar sem napisala, jaz očitno nisem merodajna, sem preveč komplicirana.

Joj, pa da ne omenjam ustnih vod. To je šele …

Lilipu zdaj si me spomnila na tiste fluorove tabletke, ki so nam jih dajali v OŠ. Bljak. Meni je šlo na bruhanje in sem jih skrivala. Potem me je učiteljica pogruntala in sem mogla uno svinjarijo v pričo nje pogoltnit. Nekaj najbolj ogabnega do zdaj.

Zdaj uporabljam zobno pasto Urtekram ali tale indijski prah

[img]http://www.shrani.si/f/3w/g1/pCd5Ua1/img3706.jpg[/img]

oboje se dobi v trgovini OM Ezoterika v BTC-ju. Prah je čisto naraven, narejen iz zelišč in lubja, kateri se že stoletja uporabljajo v Indiji-tako piše na etiketi.

Prah za umivanje zob si lahko naredimo tudi sami:

V pečico damo na kolobarje narezane jajčevce in pustimo toliko časa, da zoglenijo. To oglje potem zmeljemo v prah in dodamo isto količino debele morske soli, vse skupaj premešamo in dobimo mešanico za čiščenje zob.

Ta zadnja varijanta je še najbolj bio,
sploh če smo jajčevce pridelali na svojem vrtu [img]http://www.cosgan.de/images/midi/haushalt/h074.gif[/img]

Hvala, Alenka.
Zdaj pa le še koga pošljem v BTC, me pa tudi tile jajčevci privlačijo. Ker res, jaz, moji zobje in karkoli na temo zobnih past – skregani do obisti.

Tudi meni ne diši zobna pasta iz istih razlogov kot jih je zapisala salviaa. Ko sem iskal po internetu kakšno bio zobno pasto sem naletel na Soladey-eco zobno ščetko ki sem jo naročil tukaj www.soladey.si

No skratka z zadevo sem po nekaj mesecih uporabe zelo zadovoljen, prav tako kar nekaj mojih prijateljev, ki sem jim jo priporočil.

Skratka moja želja se je izpolnila in zobna pasta ni več na mojem meniju vsak dan 🙂

Suuupeeer!!!!

Pravkar sem naročil Soladey-eco krtačke za zobe za vso družino, kar bo enkratno darilo vsem za Novo leto!

Hvala za informacijo.

Lep pozdrav

Hojla,
zobne paste si lahko pripravimo sami iz morske soli, sode bikarbone in dodanimi eteričnimi olji, če imate kakšne težave ali samo za boljši okus. Ali pa iz gline ghassoul…odlično zobno pasto najdete na http://www.gaja.si po 2 eura in za povratno embalažo dobite 1 euro pri naslednjem nakupu. Je naravna, glina mehanično očisti zobe, morska sol dezinficira in mešanica eteričnih olj pomaga proti razjedam v ustih, zadahu,…priporočam 🙂
LP Nevenka

Najpogostejši certifikat za naravno zobno pasto je tale: http://officinea.fr/cosmetiques_bio_par_officinea/images_bio/BDIH.jpg

Ja, v zobnih pastah je ogromno odpadkov iz drugih proizvodenj, med njimi je flour. Več v članku CENA BELEGA NASMEHA (če povezave ne dela pogooglajte) http://www.zazdravje.net/razkrivamo.asp?art=11

Jaz osebno uporablam zobne paste znamke Weleda, ki jih dobite v vseh DM-ih po Sloveniji. Najbolj mi je všeč in učinkovita sole – s soljo. Odkar uporabljam naravne zobne paste mi dlesni med čiščenjem več ne krvavijo.

Ravno zaradi teh raznih dodatkov sem se jaz odločil za soladey ščetko, sicer na kratki rok ni kake bistvene spremembe, zobje so čisti isto kot prej, predvidevam pa da je na dolgi rok zagotovo pozitivna zadeva ker se zmanjša vnos raznih kemijskih elementov v telo.

Jaz pa najraje kupim kar Weledo (http://www.planetbio.si/naravna-kozmetika/nega-zob), včasih pa kar s slanico umijem zobe in so perfektni.

Vprašanje: ali nista sol in soda bikarbona skupaj premočni za zobe? menda govorimo o jedilni sodi bikarboni? Lahko to zamenjam s pecilnim praškom, je v osnovi to ista stvar?

Zaradi skelenja pa uporabljam sensodyne, mi žal niti weleda ni pomagala.

Domača zobna pasta brez fluora

Kako naredim domačo zobno pasto brez floura

Pozdravljeni.
Moj mož je dolga leta krvavel iz dlesni, dokler ni začel uporabljati naravne zobne paste z žajbljem, ki sem jo sama izdelala doma. Odlično pomaga. Malo pobrskajte po internetu in osnovnim sestavinam dodajte tisto, kar vam najbolj koristi pri vaših problemih. Ogromno eteričnih olj in zelišč je antibakterijskih.

Ali lahko prosim napišete recept za izdelavo vaše zobne paste.

New Report

Close