Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Stomatologija Otroško in mladinsko zobozdravstvo zobna krtačka na baterijo za 2-letnega?

zobna krtačka na baterijo za 2-letnega?

Spoštovani!

Naš 27 mesečnik ne pusti umivanja zobkov. Oziroma mamica potoči najmanj liter znoja preden ji uspe vsaj malo podrgnit zobke. Za enkrat so še lepi, sam bojim se, da bodo počasi nastale kakšne luknjice. Sama imam slabe zobe že iz otroštva, zato vem kakšne muke so potem pri zobozdravniku.

Sedaj pa mi je padlo na pamet, če bi mogoče poizkusili z zobno krtačko na baterije, ker našega mulota zanima vse kar brni, ropoče, se vrti,… Mogoče bi pa to palilo. Sam, če je to primerno za tako mladega uporabnika?

Kaj menite vi?

Lep pozdrav in hvala

Spoštovana pika*,

sama nisem pristaš električnih oz. baterijskih zobnih krtačk. Menim, da otrok tako nikoli ne bo vedel, kako naj si umiva zobe. Otrok v tej starosti je po mojem mnenju že dovolj velik, da razume, zakaj je potrebno umivanje zob.
Seveda je pa to le moje mnenje. Če mislite, da bi to pomagalo, potem lahko poskusite. Upam le, da bo krtačka 1 tednu še zanimiva (pri nas še tako zanimive brneče stvari po enem tednu izgubijo ves svoj “sijaj”).

Hvala za odgovor. Saj se tudi meni zdi, da bo po enem tednu zanimanje usahnilo.Smo pa obupani, ker je mali trmast ( he po atiju? ;o) . No, če ni drugih ovir, bomo poiskusili tudi to varianto.

Hvala in srečno.

Zdravo!

Mi smo to težavo rešili tako, da smo jo peljali k zobozdravnici na prvi resnejši pregled, ki je bil sicer uvajalne narave, da takrat ko bo potrebno da se ne bo bala.

Ko sva z možem pri pogovoru povedala, da si ne pusti umivati zobke, ji je zobozdravnica lepo povedala, kaj se bo z zobki naredilo.

Od tistega časa naprej nimava nobenih problemov z umivanjem če že kaj nagaja ji rečeva kaj ti je tete zobozdravnica naročila. In tamala na veliko odpre usta in reče AAAAAAAA.

Naša mala je pa stara 28 mesecev. Probaj še to mogoče ti bo uspelo prepričati sinčka na lep način.

lp, romi

O Romi hvala za idejo. Bomo poizkusili.

New Report

Close