Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Stomatologija Splošna stomatologija zobna krtačka

zobna krtačka

Pozdravljeni!

Vem, da je treba zobno krtačko menjati na približno 3 mesece. Jaz je zdaj nisem zamenjala že približno 8 mesecev. Danes pa sem bila malo pregroba pri ščetkanju in mi je malo pritekla kri, pa me zanima, če je možno, da pride do kakšne infekcije ali karkoli, ker krtačke nisem pravočasno zamenjala in so morda na njej bakterije? No drugače nimam problemov s krvavenjem dlesni, to je bilo prvič, ker sem bila pač malo pregroba.
Ponavadi menjam krtačko na 4-5mesecev. Je to vredu?
Zanima pa me še nekaj. Vem, da je treba k zobozdravniku hoditi vsaj 1x na leto. Ali ima zobozdravnik pravico, da te izpiše oziroma ne obravnava več kot svojega pacienta, če ne hodiš redno? Namreč moja mama nekaj let ni bila pri zobozdravniku, zdaj pa ji je rekel, da ni več njegova pacientka in, da ne sprejema več novih.

Hvala in lep pozdrav.

Pozdravljeni,

do infekcije v ustih zaradi nepravočasne menjave zobne krtačke zagotovo ne bo prišlo. Krtačko menjamo, ko ni več funkcionalna; torej ko ščetine postanejo premehke, obrabljene, nepravilnih oblik…toliko iz prakse, kaj pa pravijo proizvajalci zobnih ščetk, pa verjetno zveni nekoliko drugače.
Vkolikor mi je znano zdravnik ne more kar tako izpisati svojih pacientov; več informacij o tem dobite na ZZZS.

Srečno.

*** dr. dent. med. *** Zobna ordinacija Prenadent *** tel. 040 934 000 www.zobozdravstvo-prenadent.si *** www.informacija.net/zobna-ordinacija

New Report

Close