Najdi forum

zobna gniloba??

Pozdravljeni!

Imam 27-mesecev staro hčerko, ki pije zelo dosti (1,5-2l) čaja in to Hippovega. Pred nekaj meseci nam je uspelo navaditi jo na pitje (po steklenički) vode, nato je dobila prehlad in smo ji dali čaj, potem pa vse gotovo. Včeraj pa sem opazila na prvem zgornjem zobku pri dlesni rjavo za las debelo črtico, ki se vleče skoraj čez ves zobek in je nikakor ne morem odstraniti. Vsak dan si umivama zobke z zobno ščetko in pasto, pa še jaz ji zdrgnem prve zobke s krpico. Povejte, ali je to lahko zobna gniloba in kaj naj storim, saj če ji dam nesladkan čaj ali vodo grozno joka , da ročice skupaj in govori: Mami, prosim, prosim malo onega rdečega čaja.” Kdo se je potem ne bo usmilil!!!

Valerija

Verjetno je zobna gniloba. Obiščita zobozdravnika, da vama pove. Poizkusi ji kuhati sama čaj in ga sladkaj z rjavim sladkorjem ali javorjevim sirupom. Naj si v trgovini sama izbere kateri čaj bi najraje pila. Ponavadi imajo zelo luštne škatlice. Čez čas ji sladkaj vedno manj – to smo naredili tudi mi. Sedaj z veseljem pije vodo in nesladkan čaj. Res pa je, da mu nikoli nisem dajala Hippovih čajev.

Sestričninemu malemu so pri 25 mesecih zgornji zobki dobesedno izginili. Zobozdravnica je rekla, da je sigurno od Hippovih čajev, saj mu je čajek dala zvečer za v posteljo, da je z njim zaspal. Isto je enkrat napisala tudi Lenja. Vredno se je potruditi in jo odvaditi od tega.

Pozdravček,
Miša

mi smo pazili kot nori. in je tudi dobila karies in to pri 11 mesecih, ko je komaj dobila prve zobke! ni dobila sladkorja v nobeni obliki. kupovali smo hippove sokove ki ne vsebujejo sladkorja in jih redcili v razmerju 1:6, samo toliko, da je bilo za okus. zadeva je nazalost dedna, kot drugo, pa otroci dobijo sladkor ze preko materinega mleka.
nasa mala je stara 18 mesecev in ima se vedno isto pikico kot prej. zadeva se ne siri. ce pa se je res potreben obisk pri zobozdravniku, vendar otrokom ponavadi ne vrtajo zob, dokler sami ne pustijo… nasa prav gotovo ne bi pustila…

k.

Pozdravljene!
Pri nas smo tudi dajali Hippov čaj in redno umivali zobke, pa se ni zgodilo nič posebnega. Sin bo aprila star 4 leta in je bil prejšnji teden prvič pri zobozdravniku. Bil je pohvaljen, da ima “intaktne zobe”- brez luknjic, kot se je izrazila zobozdravnica. Edino, kar me je skrbelo, je tanka rjava črtica na spodnjih dvojkah in trojkah, pa me je zobozdravnica potolažila, da to ni karies, ampak neka bakterija, ki zobke obarva in naj me to ne skrbi. Edina pomoč, ki je na voljo, je malo močnejše drgnjenje zobkov.
Pozdrav

Moja, sedaj 4.5 leta stara hčerka ima zobe popolnoma brez kariesa. Ves čas, in še sedaj pije Hippove čaje.

Z ženo pa sva bila dosledna pri naslednjem:
Čajev nismo nikoli sladkali.
Nikoli ji nismo dovolili, da bi sama držala stekleničko s čajem (ravno to je po mojem mnenju najhujša napaka).
Že pri šestih mesecih smo jo navadili na pitje iz lončka.
Redno in temeljito smo ji čistili zobe.
Pri treh letih je bila prvič pri zobozdravniku, od takrat pa še kakšnih 6-krat.
Zaenkrat ima zobe kot bisere, kljub temu, da imama z ženo prej slabe kot dobre zobe.

LP L

New Report

Close