Najdi forum

Lep pozdrav

Danes se je naš 8 mesecev star sinček udaril v sprednje zobke in ima malo krvavo dlesen nad enim zobkom.Kaj mogoče bi me moralo
bit kaj strah,ker drugače,da bi se različno vedel od bolečin ni opazit?
Kaj mi svetujete vi?Sedaj ima že 6 zobkov in imam še eno vprašanje.Kaj je potrebno po vsakem obroku očistit zobke,tudi ko mu dam sredi dneva razne piškote?In če je boljše,da mu umivam z mokro krpo ali z posebno zobno krtačko,ki sem jo kupila za prve mlečne zobke?

Za odgovore se vam najleše zahvaljujem.

Spoštovana Zanja,

če se zobek ne maje in ni videti, da bi fantka bolelo, je krvava dlesen le posledica udarca. Tudi če je prišlo do poškodbe živca, se v tej starosti kaj veliko ne da narediti. Zobek opazujte in če bo začel spremminajti barvo, pojdite s fantkom k zobozdravniku za otroke.
Glede umivanja zobkov je bilo že dosti napisanega. Glede na to, da ima fantek še veliko obrokov preko celega dneva, vam čisto po vsakem res ni potrebno čistiti zob, poskusite pa s čiščenjem 3-krat dnevno. Vsekakor morate čistiti zjutraj in zvečer ( po zadnjem obroku ). Če se fantek krtački ne upira, jo lahko uporabljate. Pazite na količino zobne paste ( obvezno otroška ).
Lepo pozdravljeni!

New Report

Close