Najdi forum

Spoštovani!

Pred enim letom sem premagala strah pred zobozdravnikom in se odločila za ureditev zobovja, ki je bilo že zelo v slabem stanju.
Pred devetimi meseci so mi izpulili zgoraj levo šestico, ki je bila odprta in že grozno poškodovana. Bolečine po puljenju ni bilo je pa nastal problem, da se mi rana ni zaprla zato so mi po treh mesecih ponovno odprli in sčistili a zadeva se nikakor noče popolnoma zaceliti in včasih me rahlo boli a boličina skoraj omambe ni vredna pa vendar me skrbi!?
Pred štirimi meseci so mi tudi naredli porcelanaste prevleke na zgornjih enkah in dvojkah. Pa me zanima a je normalno, da me ravno tako skelijo ob mrzli ali topli pijači, sladki hrani? Po štirih mesecih me zobje še vedno bolijo, če ugriznem v bolj trdo hrano kot je npr. jabolko?
Sedaj mi bodo naredili še dva mostička in ostale prevleke zgoraj.
Ker pa sem samoplačnik in je zadeva zelo draga me zanimali je možno narediti mostiček in ostale prevleke z navadno prevleko glede nato, da že imam porcelanaste prevleke, da bi bilo estetcko?
Zanima me tudi, kako je v primeru, da zamenjam zobozdravnika z mojim odtisom, slike ortopana…, za to, kar sem plačala pri sedanjem zobozdravniku imam pravico to zahtevati saj sem v celoti samoplačnik?

Hvala za ves vaš trud in lep pozdrav!
Mojca

Spoštovana Mojca,

vedno se trudimo, da v ustih niso različne kovine, ki zaradi razlik v napetostnih potencialih, lahko povzročajo težave. Pri porcelanskih prevlekak se uporablja posebna vrsta kovine, pri navadnih prevlekah pa spet druga. Če sem prištejeva še možne koreninske zatičke (štifte) in amalgamske zalivke, je število različnih kovin kar precejšnje.
Veliko je ljudi, ki nimajo nikakršnih težav kljub temu, da imajo v ustih različne kovine. Vseeno pa vam sama tega ne bi svetovala.
Kako bo zobozdravnik odreagiral, če ga boste zamenjali, ne vem. Zamenjava vam sicer ne more preprečiti, odtisa pa verjetno ne boste dobili. Drugače pa je s sliko, ki ste jo verjetno sami plačali in je torej vaša last.
Po štirih mesecih vas prevleke več ne bi smele motiti, zobje pa ne boleti oz. prenehati bi morala vsakršna občutljivost na kemične dražljaje.

New Report

Close