zobje
Pozdravljeni!
Imam problem z zobom – šestico, kjer se je pod plobmo ponovno pojavil karies. Korenine niso preveč dobre, zob je mrtev.
Če prav razumem, je dobro, da si mrtve zobe odstranimo? Ali si jih odstranimo samo takrat, ko ugotovimo, da nam povzročajo težave? Ali se splača reševati tak zob?
Kakšno je vaše mnenj glede mostičkov ali implantatov? Katera je najboljša rešitev, ko zoba ni več, da ne bi telo obremenjevali?
Amalgamskih zalivk nimam že 10 let, se pa spomnim, ko sem vse odstanila, sem bila kronično utrujena. No, to sem malo še zdaj.
lep pozdrav!
Lepo, da se tako posvečate vašim zobem. Za zdravje so res pomembni. Mrtvi zob je potrebno izpuliti, ker je verjetno, da bo povzročal težave, zelo velika. Okrog mrtvih zob nastanejo t.i. fokusi, vnetja, ki kronično slabijo imunski sistem in obremenjujejo jetra.
Mostiček je vedno alternativa, dražji je implatat. Mnenja o implatati so pri “alternativnih” zobozdravnikih zelo deljena. Obstaja odstotek ljudi, ki implantat zavrnejo (njihovo telo, seveda), večina jih dobro prenaša. Obstaja pa več vsrt implatatov, zato se je potrebno pozanimati o izvedbi.
LP