Zobje
Pozdravljeni,
mojemu 1 letnemu sinu izraščata spodnji dvojki. Že en teden je izredno nejevoljen in razrdražen, dlesni so otečene in vidno boleče. Čez dan mi ga še nekako uspe zamotiti, ponoči pa se res konstantno zbuja, glavo tišči v vzmetnico, grize rjuho in joka. Že en teden mu ponoči dajem Calpol ali pa Brufen (malo menjam). Dam mu 1x na noč 5ml (ima 11kg) in potem mirno spi cca 4 ure, dokler protibolečinska sredstva ne popustijo.
Skrbi me, da mu s Calpolom in Brufenom škodujem, še posebej, ker jih dobiva že en teden. Zanima me, ali so te skrbi odveč ali je boljše, da mu res ne dajem več in pač potrpimo, dokler zobka ne prebijeta dlesni?
Najlepša hvala za odgovor in lep pozdrav! 🙂
Calpol je kot analgetik šibkejši kot Brufen, a ima tudi manj neugodnih učinkov. Ki pa se zanesljivo ne bodo pokazali pri tako kratki uporabi in tako nizkem odmerku, kot ju navajate. Če fantku to res olajša spanje, kar nadaljujte – a izključite tudi druge razloge, da se zbuja in tišči v vzmetnico. Zlasti poskrbite, da mu ni prevroče in da dobi pred spanjem vseeno kakšno tekočino, npr. blag kamilični čaj sobne temperature, s par zrnci sladkorja. Tudi deluje analgetično in pomirjevalno.