Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Stomatologija Splošna stomatologija Zobek petica pri 5-letni deklici

Zobek petica pri 5-letni deklici

Pozdravljeni!

Moja 5-letna hči je imela nekoliko poškodovano desno petico in ji je njena zobozdravnica to petico ščistila, na njo dala zdravilo in zalila. Po nekaj dneh ji je vse to padlo ven. Ko sem jo peljala na naslednji pregled, ji luknjice ni hotela ponovno zaliti, ker je bila ”prehlajena”. Niti pogovor z zdravnico,da to ni prehlad ampak alergija na svetni prah, ni zalegel. Sedaj po dobrem mesecu, je bila luknjica že dosti večja in kljub ”prehladu” ji je luknjico ščistila, vanjo dala kar veliko količino zdravila in zalila. Hči je naslednji dan tožila, da jo zobek boli, tretji dan je že bilo vredu. Danes, torej po 4 dneh se ji je ta petica začela močno majati.
Zanima me, je kakšen način,da to petico zadržimo, da ne bo potrebno puljenje? Bi lahko do te majavosti prišlo zaradi zdravila? Malo mi je čudno, da bi se ji pri 5 letih že kotnik pripravljal na puljenje.

Za odgovor se Vam vnaprej zahvaljujem!

lp
Irena

Pozdravljeni,

na zalost bi bil vsak zakljucek brez pregleda povsem napacen. Ne vem niti kaksno zdravilo je otrokova zobozdravnica uporabila. Sicer za mlecnike velja, da se vnetni procesi ipd. odvijajo mnogo hitreje kot pri stalnikih. Ne zelim delati zakljuckov prehitro in brez pregleda. Ce je zobek nebolec, brez patoloskih procesov, je vasa skrb glede odstranitve zoba neosnovana.

Srecno.

*** dr. dent. med. *** Zobna ordinacija Prenadent *** tel. 040 934 000 www.zobozdravstvo-prenadent.si *** www.informacija.net/zobna-ordinacija

New Report

Close