Najdi forum

Imam prijateljico, ki je zobozdravnica; zaradi zvijanja glave pod vsemi mogočimi koti (da lahko vidi pacientu v usta in mu zvrta pravi zob) jo pogosto boli hrbet in ima trd vrat.
Včasih jo malo zmasiram, ampak se želim naučit pravih prijemov, da bo res nekaj imela od masaže.
Je dovolj, če vzamem kakšno knjigo, mi lahko tu svetujete, ali moram na kakšen tečaj? (za tečaj nimam denarja, ker smo študenti pač vedno suhi…)

lp, kvak

Ja, vsakršno delo v prisiljenem položaju pripelje lahko do težav v določenem delu telesa. Masaža je prav gotovo smiselna v takšnih primerih, seveda bi morala biti redna. Vsekakor se je možno marsičesa naučiti tudi iz knjig. Sposodite si razne knjige iz knjižnice in malo preštudirajte, nato pa preizkusite na svoji prijateljici.

Seveda pa ji svetujem tudi to, da si vzame čas za razne oblike rekreacije, kjer bo ta del telesa še posebej sproščala, pa tudi obremenjevala ravno nasprotno, kot pri vsakdanjem delu. Obstajajo tudi vaje za vratno hrbtenico in ramena, ki bi jih morala delati med delovnim časom. To je že skoraj nuja, sicer bo čez 10 let imela veliko večje težave. Joga, plavanje, dihalne vaje so priporočljive aktivnosti, ki naj bi jih počela.

Na ŠOU, Kersnikova ulica (tel.430-21-51) organizirajo tečaje masaže za študente, ki jih sama vodim in so namenjeni prav laični uporabi za sprostitev. Tudi cena je bolj študentska, mogoče se kdaj odločite za tak tečaj.

Veliko užitkov ob masaži,

Mojca Kurent

Študiram v Mariboru; kje imate vi te tečaje??

Ti tečaji so v Ljubljani.

Lep pozdrav,

Mojca Kurent

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close