Najdi forum

Zob brez živca

Pozdravljeni,

v petek sem bila pri zobozdravnici in iz zgornje desne trojke mi je potegnila
ven živec, ker drugače ni šlo. Noter mi je dala zdravilo in zaprla do naslednjega
obiska, ki pa bo šele 21.8., ker je šla na dopust. Rekla je, da nima bit kaj narobe,
saj me zob ne more bolet, če ni živca v njem. Danes dopoldne pa me je kljub
temu začel zelo bolet in ne zdržim brez tablete. Kaj narediti ? In kaj me pravzaprav boli oz. ali je to kakšna reakcija na poseg ?

Hvala in lep pozdrav, Tanja

Spoštovana Tanja,

sam zob vas res ne more boleti, lahko pa vas bolijo okolna tkiva. Ker ne vem, kaj je bil vzrok za odstranitev živca, vam težko povem, kaj vas trenutno boli.
Vsekakor morate nazaj k zobozdravniku – če je vaša zobozdravnica na dopustu, mora imeti nadomestilo za čas odsotnosti.
Lepo pozdravljeni!

Vzrok za odstranitev živca je bil preglobok karies .Je pa res, da me zob sploh ni bolel, ampak mi je odpadla plomba in to je bil vzrok mojega obiska pri zobozdravnici.
Zobozdravnica je uporabila kar nekaj igel, da je očistila kanale.
Je pa res, da me danes ne boli več. A je možno, da je bilo razboleno tkivo okoli ?

Hvala in LP,Tanja

Spoštovana Tanja,

če je bolečina prenehala, potem je šlo samo za reakcijo na nekoliko preveč temeljito čiščenje zobnega kanala. Počaajte na trmin, ko ste naročeni, v primeru težav pa se že prej oglasite pri zobozdravniku.
Lepo pozdravljeni!

New Report

Close