Najdi forum

živjo!

pri ortodontki sem izvedela da imam vraščeno zgornjo trojko, torej imam še mlečni zob, stalen pa je v dlesni. šla bom na kirurgijo da mi stalen zob izrežejo, ortodontka pa mi bo mlečnega zruvala in not vstavila stalnega. rekla je da se zob celi 3 leta in bom mogla nositi fiksni aparat 3 leta in pol. najprej sem mislila da bom imela belega potem pa je rekla da je to nemogoče zaradi trojke ker nujno rabi to železno zvezdico. aparat bi mogla dobiti v vsakem primeru tudi če nebi imela tega mlečnega zoba smao bi lahko imela snemljivega. jaz pa nočem nositi toliko časa tega aprata saj bom takrat že stara 22. zdi pa se mi da zgoraj sploh ne rabim aparata saj imam za moje pojme dosti ravne zobe, spodaj pa imam krive. zanima me če se da naredit karkoli drugega kot pa da dobim fiksni aparat za toliko let. ali se ta stalen zob nemore zacelit na noben drug način kot pa s pomočjo aparata?
hvala za odgovor

Spoštovana marjorie,

vaše vprašanje sem že prestavila na ortodontijo, ker je to vprašanje za stokovanja z področja ortodontije.
Če je stalen zob imapktiran in če ga želimo ohraniti, potem ga je potrebno oskrbeti na način kot ste opisali – najprej kirurg zob sprosti, nato pa se ga s pomočjo fiksnega ortodontskega aparata počasi izvleče in “pripelje” na željen prostor.

New Report

Close