Najdi forum

znorela bom glih kar

Ostala sem sam.samohranilka s 3letno hčerko.Sem pr mami in pri njenem partnerju in mojem polbratu.Misl poslušam dan na dan kolk sem neumna pa slaba, pa da se z mano ne da nič zment…Pustila sem tipa zaradi rednega kajenja marihuane.S tem da sem to zvedla po 7 letih veze(sodišče, pozabil je doma,…)Groza vglavnem. In zdej sem doma, pa je še 100 krat slabše.
In nazadnje izpadem jest povsod vsega kriva. Hudo mi je res.

Oprosti, ampak nekaj tukaj ne štima. Morala si prebrat njegovo pošto s sodišča, da si izvedela, da tip kadi travo? In to kao že 7 let redno? Madona, saj zadetosti s travo pa ja ne moreš kar tako skriti! In če z nekom skupaj živiš, pa ja pogruntaš, kdaj se bolj čudno ali nasploh drugače obnaša.

Čudna je pa tudi tvoja reakcija. Se mi zdi, da si se odselila na vrat na nos, ker drugače ti zdaj ne bi bilo žal. Sta se kaj pogovorila o vsem tem? Je priznal da ima problem in da bi bilo morda pametno zavoljo otroka ga vsaj poskušat rešit (beri: nehat kadit)?

Draga Raztresena,
ne mislim ti pametovati, ker vem kako je tezko v taki situaciji. Za znoret, ampak treba je iti naprej.
Jaz si recem, da ima vsaka stvar nek namen. Pa ne da bi se udala v usodo, ampak poskusam iz situacije narediti najbolje kar zmorem. Pa tudi vsaka taka stvar nas nekaj nauci, stvari se pa ne da popravljati za nazaj.
Zelim ti veliko energije, da gres naprej.

Natasa

Po travci se ja ljudje tako čudno vedejo in obnašajo,da menda veš takoj,da je človek zadet,pa še “smrdi”,kot bi bil vsaj pol leta skup v seniku.
Tukaj so bili še drugi indikatorji,da si se odločila za slovo od njega.Nič ti ne očitam.
Sigurno ni fajn,če si doma stalno na tapeti in poslušaš domače pridige iz dneva v dan.Osredotoči se na to in reši tudi ta problem,da bosta s hčerkico bolj umirjeno zadihali.
LP!

draga dama,

1. stvar; ženske ti očitajo, kako tega nisi vedela…..no ti kar povem da ni to nič čudnega…namreč zakaj?? govorim iz lastnih izkušenj, ko sem še kadila travo vsak dan, včasih tudi večkrat na dan in ko si že tok v tem, se ne obnašaš nič več čudno, ker dejansko zadeva nate ne deluje več na tisti željeni učinek( pri meni noben ni ugotovil ne starši, ne prjatli, ne policaji, ne sodelavci), pa niti ne morem rečt, da brez nje ne moreš, se je zgodilo da tudi po cel teden nisem ker pač ni bilo…redni kadilci trave so tako zverzirani, da tega ne opaziš, v očke si dajejo pa kaplice ali limonin sok…..no tok o tem, mene bolj moti, da nisi vedela kdaj in kje se ga zakaja, meni bi se čudno zdelo da bi moj fant kar zginil vsak dan za 15 min kam …

2. hmmmm 7 let te ni nič motilo in sedaj ko si prebrala te pa moti do te mere, da si enostavno odšla???? No a nebi mogoče poskušala partnerju pomagat, ker travca je neke vrste kartokročen izhod pred težavami in ljudje rabijo nekoga, da jih malo poprca v tej smeri. No jaz sem nehala tako, da sem spoznala sedajšnjega fanta, sem mu seveda povedala da kadim travo precej redno in mi je reku jo bomo že zbili iz tvoje glave in dejansko sva rabila pol leta, pa ni bilo prav nič grozno, ker ko sem bila z njim niti nisem želela, ker nisem rabila, večji problem je bil ko mi je bilo dolgčas…recimo ko ga ni bilo, ko je bil na sl. potovanju…takrat sva se pa po telefonu pogovarjala tudi po 2 ure, no da ne bom dolgovezila preusmeril mi je misli, da nisem mislila na to.

3. je pa velika možnost da te moti njegova apatičnost, verjetno je človek brez kake hude energije, rad je len in rad malo poležava, športat se mu ne da, rad gleda TV, abicioznost je pa itak na psu…to so namreč dolgoročni znaki kajenja…

4. no, v razmislek pa še to, če je kadilec se bo težje odvadil kaditi cigarete kot pa travo. Tko da priskoči mu na pomoč ne pa da se odmikaš, samo tle je vprašanje, a ga sploh ljubiš????

good luck
Zaja

http://www.unikatnazaja.blog.siol.net/

… in da smrdi po travi !! Konec koncev to kajenje smrdi popolnoma drugače, kot drugi cigareti in konec koncev … ja, sedem let, pa da tega nisi ugotovila … morala sta živeti “zelo narazen”, zelo drug mimo drugega? Ali je ves čas vajinega skupnega življenja prespal on, ali ti ? Pa ne mislim s tem slabo, le dovolj pozorna očitno nisi bila, nisi dovolj poznala človeka, s katerim živiš? :-))) Sicer pa bo tej repliki vskado lahko postavi vprašanje: kdaj pa človeka res dovolj poznaš? Saj te zna presenetiti tudi še po dvajsetih letih skupnega življenja !!?? :-))) Ja, je čisto res tudi tole, ampak pri kajenju trave so znaki spememb preveč očitni, da bi človek nanje ne bil pozoren oz. da mu te spremembe ne bi dale razloga za razmišljanje?

==================================================== Tudi glavni dobitki so največkrat samo ... zadetki! (R.K.) ====================================================

Zaja, lepo si napisala. To je pravi nasvet, ki ga raztresena potrebuje, ker ga je napisal nekdo, ki ima izkušnje in ki ve, kje so pasti in kakšno je obnašanje. Menim, da si mnogim odprla oči, tudi nam, ki nimamo sicer izkušenj ravno s partnerji, s sodelavci pa že mogoče in morda s tem, da nam ljudje, ki kadijo travo sami podajo kakšno informacjo.

Moram priznati, da se je tudi meni porodilo zgolj vprašanje, ali ima smisel tako vezo vzdrževati, saj je čutiti, da je že ena težava, ki bi jo bilo treba skupno reševati, ni prenesla izpita. Torej, ni dovolj močnih čustev, ni dovolj bodisi ljubezni, prijateljstva, kolegialnosti, dobre volje, hotenja, da bi si med seboj pomagala v stiski.

In zdi se mi, da si bo moral fant pomagati sem, če bo imel dovolj moči.

Tebi Zaja pa vse čestitke za trdno voljo in srečo pri tem še vnaprej.

==================================================== Tudi glavni dobitki so največkrat samo ... zadetki! (R.K.) ====================================================

Mogoče res težko opaziš kako spremembo pri človeku, ki je drige že vajen. Kako pa si odpravila značilni vonj. Saj se prav zažre v obleko in kožo.

hvala Marija, tudi ti si zadela v polno. Živita mimo drugega in niti ni nujno, da je on prespal večino….imam polno kolegov, ki še vedno kadijo travo (seveda ne vsak dan)…pa so precej uspešni..

Če se ljubita, jima to ne bo uničilo veze, če pa se ne pa itak bolje, da sta vsak na svojem koncu.

hvala za lepe želje in kontra kjerkoli jih že rabiš :))

Zaja

http://www.unikatnazaja.blog.siol.net/

jaz vonja nisem imela nobenega očitno, saj so moji doma nekadilci in zavohajo vsak cigaret …ampak travce pa niso…in nisem še slišala, da bi travčkraji imeli vonj. Hmmm….

lp
Zaja

http://www.unikatnazaja.blog.siol.net/

Mislim, da ne gre toliko za vonj “travčkarjev”, ampak za vonj same travice, zvitka. Imam sodelavca, ki ima preko petdeset let in še vedno kadi travico in mi je podoben temu tipu ljudi, ki si jih opisovala. Vendar, kadarkoli sem šla za njim po mestu, sem vedela, da kadi “zvitek”. Vonj travce je poseben vonj in če človek ni pozoren na svojo osebno higieno, menim, da je moč čutiti potem vonj tudi nekako tako “na človeku”, kot je pač moč pri kadilcih občutiti poseben vonj (bodisi na rokah ali kako drugače!).

Enkrat sem imela na obisku moževega prijatelja, ki se je tudi precej posvečal prijetnemu kadilskemu počutju in mi je povedal, da kadi travco in da bi si eno zvil, če bi jaz ne imela nič proti. Seveda sem mu razložila, da proti temu njegovemu kajenju ne morem in ne smem imeti nič proti, ker to ni moja stvar, da pa bi raje videla, ker imam hčerko in ne bi želela, da to vidi, da bi to storil na balkonu. In je, brez problema, zvil si jo je na balkonu, jo tam pokadil in nato prišel v dnevno sobo. Ampak, moram priznati, da sem v dnevni sobi čutila poseben vonj še naslednji dan. Čudno, vendar resno!

==================================================== Tudi glavni dobitki so največkrat samo ... zadetki! (R.K.) ====================================================

Jst sm v gimnaziji sedela zraven tipa, k je travco kadil.
ZMERAJ sem vedela, kdaj je pred poukom ali med glavno pavzo zvil in kdaj ni. Tudi kadar si ni, je še imel tisti značilni vonj …
Najprej (ko še nisem vedela, kaj kadi), sem si mislila, da ima pač tak, malo čuden vonj … Potem sem pa pogruntala, da vsi v klasu, ki so travico vlekli, smrdijo isto kot on in sem po tem vedela.

Travca ma vonj, ampak če ne veš, kako smrdi travca, pač ne povežeš.

------------------------------------------------------------------- Think of how stupid the average person is. Then realise half of them is stupider than that.

Če se namenijo, da bodo skrili, bodo. Tko da ste tukaj lahko pametni.

raztresena!

prebrala sem tvojo zgodbo in tudi odgovore na njo…ja najlažje mi je napisat, kako nisi vedela, da kadi travo, kako si 7 let to dopuščala in bla, bla,bla…veš, če bi bilo tako enostavno, bi bili vsi srečni v ljubezni, ne bi bilo ločitev, varanja, problemov, težav, itd…jaz mislim, da si ti vedela za njegovo kajenje trave in mislim tudi, da se ti sprva še ni zdelo tako grozno, stvar se je stopnjevala in ti je prekipelo…ko smo v vezi, zaljubljeni, navezani, ni tako enostavno, ker še vedno upamo na spremembe, ki pa ni nujno, da se bodo zgodile…to ali si ti spregledala njegovo kajenje trave pravočasno ali ne sploh, zdaj več ni vprašanje, ampak gre za situacijo v kateri si se znašla zdaj in verjamem, da je toliko težka, da ni neke čarobne formule, ki bi te iz nje izvlekla…ti najbolje poznaš svojega bivšega partnerja in veš kako je z vama bilo, zato tudi sama najbolje lahko oceniš ali si želiš vajino vezo ponovno vzpostaviti oz. jo rešiti…tu so še tvoja čustva, ki jih ti najbolje poznaš…če se odločiš, da boš nadaljevala pot brez njega, začni delat maksimalno na sebi in sama pri sebi razčisti kaj si želiš v življenju…to delaj vsak dan sproti in s tem, ko boš ugotoviola kaj želiš, boš lažje nadaljevala svojo življenjsko pot in lažje boš našla tisto, kar te osrečuje…te stvari rabijo čas, ne ga izgubljat in ne obupat, ampak delaj in vztrajaj na tistem, kar te bo osrečilo…

želim ti veliko uspeha in osebne sreče!

No kako je sedaj na stvari?

********************************************* We all know that cats rule the world!

New Report

Close