Najdi forum

Znižan mišični tonus

Videla sem, da ste odgovorili tai-ci, ki je spraševala o zvišanem mišičnemu tonusu, mene pa zanima kako je z masažo pri znižanemu. Hvala. Dojenčka sem masirala vsak dan od rojstva do 6m, nakar mu ni več pasalo. Sedaj sam nastavi nogice ali hrbet in to traja lahko tudi 30-45 minut. Star je 14 mesecev. Hvala. Upam, da mu masaža ne škoduje.

Spoštovani,

ne skrbite, masaža vašemu malegu gotovo ne škoduje, ravno nasprotno -koristi mu! Z naravnimi tehnikami in to masaža tudi je, poskrbimo, da se podpora v telesu zgodi tam, kjer je potrebna. Nič niste opisali, v kolikšnem obsegu ima malček znižan mišičmni tonus, kakšne ima težave in ali hodi na fizioterapijo.

Vsi dojenčki, ki so bili masirani od začetka življenja, začnejo zelo kmalu, ko se postavijo na noge, prositi za masažo. Izkoristite to, saj s tem razvijate lep odnos z njim, ga sproščate, istočasno krepite njegov imunski sistem in razvijate dobro komunikacijo z njim. Naj vam ne bo žal vseh teh minut, saj mu kot protiutež aktivnega življenja, gibanja, akcije ponujate še mir, sprostitev, ljubeč dotik, vaš glas, petje in umirjenost, ki jih lahko vnesete v trenutke masaže. Ti trenutki pa pomirijo tudi vas, ko opazujete svojega malčka, ki uživa in se prepušča vašim čvrstim in krepkim prijemom. Masirani otroci so bolj zdravi od vrstnikov, bolj umirjeni in zadovoljni, saj so deležni vaše pozornosti, podpore in telesnega kontakta, ki pomirja.

Kar tako naprej!!

Lep pozdrav,

Mojca Kurent

Hvala.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close