Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost znani razlogi za neplodnost

znani razlogi za neplodnost

Pozdravljene sotrpinke!
Vedno ko sem se spravila brat po tem forumu me stisne pri srcu. Tudi zdaj ko o tem razmišljam in pišem. Zato bom, kratka. Saj, če ne razmišlaš-ne boli.
Pa vendar bom povvprašala naokrog:
Ali katera od vas ve za razlog, zaradi katerega ne pide do zanositve? Npr. da ima slabe jajčne celice ali pa ne nastanejo? Ali tudi v teh primerih lahko pride do “izboljšanja”, ko telo vendarle vsake toliko vrže ven eno kvalitetno, debelo, vzdržljivo in trdoživo celico?
Ko berem srečne zgodbe o tem, da so ženske zanosile ko so že popolnoma obupale ali pa se odločile za posvojitev, se mi zdi, da to itak ni mogoče če je vzrok tak kot sem ga opisala. Po mojem pride to v poštev le kadar je dejansko vse v redu in je kriva psiha…

Za naju se ne ve. Oziroma zame se še ne ve. Možev spermiogram je bil v redu, jaz pa grem julija na pregled, ker po letu in pol ni nič!

Res je, da je ženska zanosila, ko je čisto odmislila ali pa odnehala. Je pa tudi res, da so pari, ki so bili proglašeni za neplodne, zanosili, pa čeprav čez nekaj let. Slišala sem za veliko parov, ki so bili neplodni in so ravno posvojili otroka, da je ona zanosila. Očitno, kljub zagotavljanju ginekologa: “gospa, vi otrok ne morate imet”, se ženski slej ko prej sprosti zavora in zanosi. Težko je pojasnit take čudeže, vendar se dogajajo. In tudi ginekologi potem samo presenečeno odkimavajo in se čudijo.

M.

Draga Alibaba! (jooooj, kako hud psevdonim si si izbrala!)

Mislim, da ti je Miranda zelo dobro povedala!

Bodi vztrajna! Nič še ni izgubljenega!

LP, Taja

Pri naju sem problem jaz, ker imam PCO in zaradi tega takorekoč ovulacij ni, če jih ne stimulirajo. Klomifen mi je pomagal, a sem 2 x spontano splavila. Po moje bi morala jemati še Dabroston.
Gotovo pa je veliko v glavi, to je res. A kaj, ko ne moremo iz svoje kože.

Lp,
Tašika

Draga Alibaba, pri naju po vseh preiskavah niso našli znanega vzroka, verjetno je res psiha, ali pa bodo kasneje še kaj odkrili… Se strinjam s tem, kar so napisale moje sotrpinke zgoraj – zgleda, da ko zadevo daš a.a., ne glede na vzrok, da se začnejo dogajati čudeži, pobrskaj malo po forumu in videla boš, koliko je takšnih zgodb.

Bi te pa vprašala, kako odkrijejo zdravniki npr. da imaš slabe, nekvalitetne jajčne celice – a to šele pri IVF, ali že kaj prej?

Drži se, ne smemo obupat, Andreja

Hvala za spodbudo, bomo videli če bo telo kdaj kaj drugače funkcionira.
Kvaliteto celic pa vidijo šele po punkciji, ki se dela že v postopku. Tako da ko ugotovijo kaj je razlog, praktično že porabiš bonuse ki jih tako nepravično določata g. Košir in g. Keber.
Aja, Alibaba pa sem zato ker bi rada imela svoje male razbojnike!

Draga Alibaba, hvala za odgovor, se mi je kar zdelo, da to lahko odkrijejo šele, ko si v postopku in ko izkoristiš “bonuse”. Malo bom še tečnarila – a pred tem nikoli nisi imela kakršnih koli znakov, ki bi nakazovali na to npr. izostanek ovulacij, neredne M, neučinkovitost Klomifena (če si ga jemala)… – to bolj uganjujem, če me razumeš. A si imela pred tem izvide OK, pa niso vedeli vzroka in so šele potem v IVF pogruntali?

Hvala za potrpljenje in LP, Andreja

Alibaba, ej, kaj si faca! Si se pa res super spomnila!

Želim ti celo hordo malih razbojnikov!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

LP, TAja

Vsi moji izvidi so bili ok. Tudi M. zelo redno, Klomifena nisem jemala. Icsi pa zaradi moževih izvidov… Potem pa še to.

Hvala za odgovor; kriza – sem si kar mislila, da bo odgovor takšen. Kaj pa pravijo zdravniki – mislim, a se da z medicinskega vidika kaj narediti v tej smeri? Ali pa preostanejo morebitne alternativne metode, zelišča (?) in seveda UPANJE… Se spomnim, da je pisala ena od sotrpink, da so ji rekli, da sto posto ne more imeti otrok, pa je potem si za vsak rojstni dan in božič zaželela isto: otroka, nakar je točno na božič tudi dočakala dve črtici. Take svari človeka kar spravijo v boljše razpoloženje, kajne?!

Drži se, Andreja

Pri nama sem problem jaz imam namreč poškodovana jajčnika na katerih so zarastline velikosti 6 cm in zdravniki pravijo, da zanositev po naravni poti skoraj ni možna, vendar vseeno upava. Mogoče pa se le zgodi čudež.
Eva

Pri meni je problem odsotnost ovulacije, ki pa jo lahko spodbudijo z zdravili: Metrodin, Pergonal ali Gonal F. Klomifen mi ni pomagal.
Jutri grem na testiranje za nosečnost.Držite pesti.

New Report

Close