“Znamke” šolskih potrebščin??
Pozdrav!
Morda za večino prav butasto, nepomembno vprašanje, pa me vseeno zanima.
Vprašanje ni namenjeno moraliziranju in provokaciji. Je zgolj in samo vprašanje.
Ali starši, ko kupujete šolske potrebščine, sploh za nižje razrede OŠ, gledate na znamko in kvaliteto le teh. ( Plastelin, barvice, flomastri… )
Pa VEM, da je to vprašanje samo za srednje in dobro situirane starše.
Pač zanima me.
Hvala in lep praznični četrtek
hmmm… znamke… ne bi rekla… nikoli mi niso bile všeč jolly barvice, zato sem kupila farber castell – ne vem kako se piše. Kupila sem jih zato, ker se z njimi da tako super barvati – kot da bi imele večji % voska, pa še terejo se pri šiljenju manj. Pa dokupiš lahko če katera zmanjka – pri nas je v prvem mesecu šla črna na minimum, ker so fantje tekomovali v šiljenju.
KO so rabili nalivno, sem kupila prvo pelikan za začetnike – vstran vržen denar, ne bom rekla kako je tekla, ampak dobro, verjetno smo dobili tisti 1 promil ki jezi. Neka žnj nalivno pero pa špila kot treba.
Flumastre smo uporabljali tiste, ki so bili že v peresnici… znamka žnj.
Ne bom rekla da gledam na znamko, hočem pa kvalitetne stvari. Kulice hočem da vedno pišejo, ne pa da jo vzameš v roko in rabiš par minut preden jo uspeš prepričati da piše. Zato uporabljam linerje statler, kulice pilot, lesene svinčnike farber (ker ne drsijo v roki)
Zvezke pa kupimo pač odvisno od tega, kaj nam je všeč. Lansko leto smo imeli manijo na ed hardya, kaj pa bo letos pa še ne vemo…
Tudi mi smo najzahtevnejši pri barvicah. Tudi mi kupujemo Faber Castell. Zvezki niso najcenejši, ker tam se takoj čez list vidi, niti slučajno pa jih ne bomo kupili za 2€ in več samo zaradi “modernih” platnic.
barvice in svinčnike absolutno Faber Castell že vsa leta, od lani še flomastre.
voščenke smo ponavadi kupili Jolly, tiste, ki so v “držalu” zgolj zato, ker se manj lomijo.
nalivniki pa itak vsi sčasoma začnejo polivat, pa smo kupovali kao kvalitetne (beri: drage) in no name … vse je isto s*anje 🙂 oz. zdaj ima kaligrafsko penkalo(iz Mullerja) in je vsa presrečna in je zdržalo celo šol. leto :-))))
Gledam predvsem pri vseh vrstah pisal.
Pri zvezkih pazimj na to, kakšni so listi in platnice, da nerazpade vse že prvi teden.
Niti pod razno mi ne sede naročanje, saj mi je čisto mimo dobiti šolske stvari šele konec avgusta, ko pa jih lahko že sedaj in izbiramo v sami trgovini. Vzame samo 1 uro ali še veliko manj.
res mi ni jasno, zakaj bi nekaj naročevala, če imam stvari v trgovini oddaljeni še ne 10 km in lahko vse dobim takoj!
Plačat moraš zalko ali tako.
čeprav bi bolj morali gledat na ceno, so nas izkušnje naučile, da če hočemo nekatere potrbščine uporabljat dlje je treba gledat tudi na kvaliteto, ki pa je večkrat pogojena s firmo , ki jih prizvaja.
Za šjoro smo od tretjega razreda vsako šol. leto morali kupit novo torbo-ruksak, ker je vedno izbrala kakega levega za 15-20€…zmes ga je moral seveda še kaka šivilja mal pošit, pa zadrgo zamenjat,..da o peresnicah sploh ne govorim …in smo končno nabavli v 5raz. torbo in peresnico Naf-naf in moram priznat, da čeprav sta bili obupno dragi sta že svojo ceno zdavnaj opravičili, tako da bodo še dobre do konca Oš tj. še vsaj 3leta.
Mi naročimo le dz in to pri kopiji ostalo pa greve s šjoro iskat kar same !!
Zvezke pač kupimo tiste, ki so nam všeč / sam da niso predrage/ pri barvicah več al manj za šolo od Gootto, jolly in Ajda trikotne za fanta za doma , ker se res ne lomijo kot napr Lumpi, pa Sparki,…
Nalivke pa so druga pesem : le enkrat sem bila idiot in kupila nalivko za 20€, ker je ziher dobra in ne bo konica takoj “zacvetela”
Malo Morgen…lih tako smo jo morali kmalu zamenjat kot ostale bistveno cenejše, tako da zdaj ji jaz kupim nalivko tja do max 4€ , če pa hoče dražjo pa si jo mora sama,..s svojim denarjem!