Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Kako živeti z rakom? znamenje – sem lehko še lepši??

znamenje – sem lehko še lepši??

lep pozdrav!!

Samo eno nedolžno vprašajne. Mnogim ste svetovali, naj si dajo nadležna in sumljiva znamenja odstraniti in da se to naredi preprost in hitro. Jaz imam eno znamenje ki je majhno, cca pol cm2, torej nič posebnega in nič smrtnega, na bradi. Nič me ne moti, da me je mati narava tako unikatno ožigosala, po drugi strani pa bi se rad vsaj do konca tega življenja normalno bril… Ne gre torej za življenje in smrt, zato me bolj zanima, pod kakšnim kotom (kako postrani) me bo zdravnica pogledala, ko ji bom povedal svoje želje…

Sprašujem če je torej takšna operacija “vključena” v obvezno študenstko zdravstveno zavarovanje, ali bom moral zaradi nje prazniti žepe (staršev…)?

najlepša hvala za odgovor!!!

danijel

Dragi danijel,

ker ne gre za smrtno zadevo, premislite, preden jo žrtvujete. Na tem mestu boste imeli namreč brazgotino. Nobenih popolnih zagotovil ni, da bo ta lepa in majhna. Možni so zapleti, okužba, pretirano brstenje celic na mestu odstranitve (odvisno od vaše nagnjenosti k celjenju) in podobno. Vsi ti zapleti se pojavijo seveda redko, toda možno je, da se pojavijo. Če boste svojo težavo predstavili svoji zdravnici, žal ne morem izračunati ali oceniti, pod kakšnim kotom vas bo pogledala, ker je ne poznam osebno. Verjetno pa bo naklon večji sorazmerno z majhnostjo in nepomembnostjo znamenja. Vsekakor dodajte učinkoviti argument, da vas znamenje moti pri britju (ste si ga pogosto ranili?) in doplačila verjetno ne bodo potrebna. Toda pred tem le pazljivo premislite.

Lepo vas pozdravljam,

Irena

New Report

Close