Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija Znamenje se je pojavilo čez noč

Znamenje se je pojavilo čez noč

Pozdravljeni

Stara sem 42 let, nekadilka. Čez noč sem opazila, da se mi je na lasišču pojavilo manjše znamenje. Danes sem bila pri dermatologu , ki je zapisal ”modrikasta makula velika 2×1 mm, ki kaže klinično slikoznačilno za blue (modri) nevus, vendar dermatoskopsko ne morem z zagotovostjo izključiti atipične melanocitneproliferacije.”

Čakam na odstranitev. Ker sem zelo panična bi vas prosila za informacijo, kako pogoste je, da se nevus pojavi praktično čez noč? Ali bi morala biti zaskrbljena?

Hvala in lep pozdrav

Samo prijavljeni uporabniki lahko vidijo priponke.

Pozdrav!

Znamenja se pojavijo na novo pogosto. Č je blue naevus se vam ni treba bati, odstranitev bo kirurška in boste s tem zaključili zdravljenje.

Lp

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

Se vam zahvaljujem za hiter odgovor. Prosim še za razlago, kaj pomeni diagnoza: blue nevus na čelu i.o. ( DDg hemangiom, atipična melanocitna proliferacija).

Znamenje sem včeraj odstranila in je poslano na histologijo. Me pa vseeno zanima kaj pomeni diagnoza.

Hvala vam

blue nevus je modro znamenje, ki ni nevarno

atipična melanocitna proliferarija je oblika znamenja , ki bi lahko bilo nevarno

hemangiom je žilno znamenje.

 

Lp

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close