Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija znamenje na obrazu

znamenje na obrazu

Lepo pozravljeni!

Sem dvajsetlenica in imam na sredini čela znamenje, ki je moteče in bi si ga želela odstranit. Zanima me ali je možno, da se odstranitev odpravi brez šivov, ker si ne želim brazgotine od šivov. In ali je mogoče, da se samo nekako zalepi brez šivanja? Če je, kako dolgo se vidijo posledice odstranitve?
In če je za takšen poseg potrebno plačati in koliko?

Hvala za odgovor!

Lp

Pozdrav!

če gre res za znamenje, je potrebna kirurška odstranitev, kjer so potrebni šivi, razen, če je zelo majhno znamenje se lahko po rezanju prelepi z obliži.
Če ne gre za nevarno znamenje, se z napotnico ne da ostraniti, cenovno pa je odstranitev med 15 in 20000 sit, če pa je potrebna histologija- pregled tkiva, pa se ta znesek še krepko poveča.
Praviloma se prava znamenja ne žgejo z elektrokauterjem ali laserjem!

Lep pozdrav

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

Kako veliko pa mora bit znamenje, da se šteje da je majhno? Moje je veliko 2-3 milimetre, je malo izbočeno in svetlo rjave barve.

LP

Mojcika, rada bi te samo opozorila, da sem šla sama pred 10 meseci na odstranitev nevarnega znamenja na hrbtu in se mi še danes pozna brazgotina, tako da se ne boš potem sekirala, če se ti ne bo lepo zacelilo. Je pa to odvisno od kože človeka, kako se zaceli, vendar jaz osebno ne bi šla, če ne bi bilo znamenje nevarno.

Pozdravljeni!

Potem pa je znamenje majhno, po pregledu se lahko oceni, kako se ga da odstraniti.

Pozdrav

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close