Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija Znamenje na obrazu

Znamenje na obrazu

Pred nekaj leti (mogoče dve alil tri leta nazaj) se mi je na predelu pod levim očesom – nekje sredina nocu na ličnici – naredilo znamenje. To je bilo po sončenju na morju. To znamenje je sedaj velikosti 3 milimetre. Meni se zdi, da ne raste in da se ne spreminja. Je pa nekje temno rjave barve in njegova površina je rahlo hrapava. Zanima me, če menite, da bi bilo dobro to znamenje pokazati pri zdravniku – ali naročiti se pri dermatologu?

Znamenje sem tudi nekaj časa mazala z kremo proti starostnim pegam in pigmentnimi znamenji – približno 4 mesece pa nekako ne vidim učinka. Znamenje si malo napudram in se ne vidi več toliko, mi je pa nekako moteč element – sploh glede na to, da ga nekaj let nazaj ni bilo. Je pa tudi res, da krem za sončenje na obrazu nisem uporabljala. Naj še povem, da sem stara 50 let.

Hvala za odgovor

Breda

Spoštovana Breda,

iz izkušenj sem se naučila , da je glede lis in znamenj predstava pacientov in njihov opis povsem drugačen od klinične slike oz. stanja , ki ga vidim ob pregledu.

Glede na to , da so pigmentna znamneja oz. rjave lise po telesu lahko zelo različne je skoraj nemogoče karkoli povedati na pamet. Če vas to moti oz. ste zaskrbljeni , vam svetujem , da se oglasite pri dermatologu, ki lahko z dermatoskopom natančno (ne sicer 100%) oceni liso oz. znamenje.
Dvomim , da je kaj renega pri vas, vendar vseeno , noben oips z besedami ne nadomesti očesa. Kreme so neučinkovite v zdravljenju pig. znamenj.
Pozdrav
Larisa Stojanovič

________________________________ asis.Larisa Stojanovič, dr.med.spec.dermatovenerologije

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close