Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija znamenje in brazgotina

znamenje in brazgotina

Spoštovani!

Imam sina, kateremu na sredi čela raste znamenje. Sedaj je star dve leti in občutek imam, da se mu znamenje še vedno veča. Zanima me, če priporočate lasersko operacijo in kdaj?

Tudi zase imam eno vprašanje! Pred desetimi leti sem padla na obraz in na bradi mi je ostala brazgotina, ki ni videti prav nič lepa. Sprašujem vas če bi se jo dalo od
odstraniti in kdo to dela?

LP, Vesna

Spoštovana Vesna!

Prav bi bilo, da bi vašega sina pogledal dermatolog, ki bi spremembo točno diagnosticiral in se glede na klinično sliko po potrebi odločil za zdravljenje.
Če gre za pravo pigmentno znamenje, laserska terapija ne bo prišla v poštev.

Glede vaše brazgotine pa bi vas vprašal, kakšna je videti, kako velika je in ali je nad nivojem kože.

Pozdravljeni!

Hvala za odgovor. Najprej bi še vprašala, če je to da peljem sina k dermatologu pametno, glede na to, da znamenje še ni tako veliko (premer 2 mm). Menim pa da še raste in bojim se da bo zelo veliko. Kaj mi priporočate, ali naj zadevo pustim tako kot je ali naj grem do zdravnika. Kakšna pa je možnost odstranitve pravega pigmentnega znamenja?

Glede moje brazgotine pa je takole. Ko se padla, se mi je koža strgala, tako da je visela samo na enem koncu, to so mi zašili in ostala mi je brazgotina velika kakšne dva cm v obliki črke U. Več vam ne znam povedati!

Še enkrat hvala za odgovor!

Spoštovana Vesna!

Mislim, da ne bi bilo slabo, če bi dermatolog znamenje vsaj opisal, da bi pozneje lahko spremljal morebitno rast ali spremembo oblike oz. barve.

Glede vaše brazgotine pa so možnosti (če si jo pravilno predstavljam) precej omejene, saj bi nov operativni poseg seveda povzročil nastanek nove brazgotine.

New Report

Close