Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Kako živeti z rakom? ZNAMENJE

ZNAMENJE

Pozdravljeni,

Moje ime je Barbara, sem iz Kranja. Prešla bom kar na moj problem oz. vprašanje.
Na hrbtu se mi je naredilo znamenje (črno), katerega so odstranili ( po predlogi lečečega zdravnika). Leto dni po odstranitvi znamenja, se mi je na istem mestu ponovno pojavilo črno znamenje.
Najbrž ga bo potrebno ponovno odstraniti. Zanima me kakšne so možnosti, za nadaljne zaplete – ali so tovrstna znamenja nevarna in kakšni so v povprečju rezultati tovrstnih operativnih posegov. ( ali je to hujša oblika kožnega raka)?

Hvala za pomoč.

Lep pozdrav,

Barbara

Draga Barbara!

Ne omenjate svoje starosti, prav tako pa veste le malo o svojem odstranjenem znamenju. Če je odstranitev predlagal zdravnik, je to lahko storil iz različnih razlogov (spremenjenost, krvavitev itd.). Če je bilo takrat znamenje sumljivo, je verjetno potovalo na histološke preiskave, kjer so vam postavili tudi diagnozo – torej so vedeli, kaj so odstranili. Seveda je med možnostmi tudi ta, da je šlo za kožnega raka (maligni melanom?) in da je sedaj prišlo do ponovitve. Maligni melanom je hujša oblika kožnega raka in zelo nevaren. Najbolje bo torej, da se čimprej (!) napotite spet k zdravniku in ga povprašate, kakšna je bila vaša diagnoza in ali gre za ponovitev bolezni. Če je bila diagnoza resnično maligni melanom, boste o tej bolezni našli veliko napisanega na teh straneh z uporabo iskalnika. Opogumite se torej in svojega zdravnika podrobno izprašajte. Le z natančnimi informacijami boste namreč lahko ugotovili, za kaj je šlo (morda je bilo znamenje zgolj benigno oziroma nenevarno).

Lepo vas pozdravljam,

Irena

Draga Barbara,

Vedi, da ti odgovarjam kot nestrokovna oseba, z, žal, življensko izkušnjo glede materinih znamenj… Kakorkoli moj namen je odkrito povedati svoje mnenje, nikakor pa te ne želim strašiti in ti kakor koli sugerirati diagnozo!!!! To ti lahko pove le HISTOPATOLOŠKI izvid, ki je bil zagotovo napravljen po prvi odstranitvi kožnega znamenja in ga po mojem mnenju najbrž sploh nisi imela priliko videt! Će res želiš zvedeti dejansko stanje, glede tega povprašaj najprej svojega osebnega zdravnika, ki ga je zagotovo dobil! Tudi sicer ta forum daje le mnenja, diagnoze ti preko PC-a ne more postavit nihče! To vzami v zakup! Poleg vsega je tvoj opis je preskromen, da bi ti lahko kdor koli kaj konkretnejšega povedal o dejanski resnosti tvojega problema. Prav nič nisi namreč povedala o velikosti (premer) in obliki znamenja (simetričnost-asimetričnost), o njegovem morebitnem dvigovanju iznad povrsine koze, srbenju, scemenju, rosenju, potencialni povrsinski krvavitvi, pojavu novih pikic v znamenju, barvnih odtenkih znamenja….. Velja za prvi in drugi primer..

Čeprav smatram, da je čisto vsaka kožna sprememba lahko potencialno nevarna, mi osebni občutek v tvojem primeru govori, da je s teboj vse OK. Ampak to je le in izkjučno moj občutek! Prav je, da si s svojim pisanjem na ta forum storila prvi korak, ker previdnosti res ni nikoli preveč!!!! Svetujem ti, da se maksimalno izogibaš soncu in solariju! Tvoja koža je samo tvoja, zato jo ščiti in varuj! Klinc gleda še stereotip o lepoti zagorele kože!!

Jože

New Report

Close