Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija znamenja

znamenja

Po dveh nosečnostih so se mi znamenja zelo razmnožila, ker so v glavnem izobčena so zelo moteča…. včasih so tudi srbeča. Skratka zelo nadležno sploh tam kjer je koža izpostavljena drgnjenju (modrček, naramnice spodnje majice…..) Kaj lahko naredim na koga se lahko obrnem za odstranitev le teh in ali je odstranitev znamenj škodljiva??????????

Hvala za odgovor, Tanja

SPoštovani,

zanano je, da se v času nosečnosti lahko poveča število znamenj in že obstoječa lahko potemne, kar je posledica skupnega učinkovanja tako hormonskih, presnovnih in imunoloških sprememb.
Odstranitev pigmentnih znamenj ni nevarna, če je opravljena v skladu s kirurško doktrino. Lasersko odstranjevanje je kontraindicirano.
Večino znamenj odstranimo s terapevtskega vidika, ker so atipična, se pa posamezniki odločijo za njihovo odstranitev tudi z estetskega razloga ali motečega mesta, ker jih ranijo .

Svetujem vam, da se oglasite pri dermatologu, ki bo z dermatoskopom ocenil morfološke značilnosti znamenj in se na podlagi tega odločil o morebitni operativni odstranitvi. Posledice so brazgotine.

Lep pozdrav
Larisa Stojanovič

________________________________ asis.Larisa Stojanovič, dr.med.spec.dermatovenerologije

New Report

Close