Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Osebe s senzornimi ovirami Znakovni jezik

Znakovni jezik

Pozdravljeni,
zanima me ali se znakovni jezik razlikuje po jezikih? Sama se namreč samostojno učim s pomočjo youtuba in podobnih medijev.

LP, Veronika

vse se razlikuje.

to vem, ampak verjetno je tudi nekoliko podobno.. ali pač? ne bi se rada namreč naučila nekaj kar mi nakoncu ne bi koristilo v sloveniji ;),

Spoznaj mene in naučil te bom na pijači 🙂

He he:-)

najbolje v društvu najti nekoga, ki bo delil veselje do kretanja s tabo:-).

Nekaj dobrega je tudi na spletni tv gluhih, kjer kretajo slovenski znakovni jezik.

Srečno!

mag. Petra Rezar

Pozz…

Me je Petra prehitela…..najti res gluhe ljudi,večkrat se združiti z njimi in z lahkoto boš znala tudi kretati!!

Lp

Hvala za nasvete :).. res bi se bilo lepo druziti s tako osebo in spoznavati njen svet.. bom poskusila poiskati nekoga in se kaj nauciti. Lp 🙂

lep pozdrav.
tudi jaz bi se rada naučila znakovnega jezika in bi bila vesela, če bi se našel kdo v mariboru ki bi me ega naučil? 🙂 hvala

V društvu gluhih in naglušnih, ki je tudi v Mariboru, so običajno tečaji, prav tako je najboljše individualno učenje preko gluhih, če se boste veliko družili z njimi.

Lepo vas pozdravljam,

mag. Petra Rezar

Ta jezik gluhih je tudi meni zanimiv.. a pa je kaksna razlika med drzavami? v vseh drzavah isto “razlicico” govorijo? Prevajanje teh jezikov se kje izvaja?

Ni nujno, da so kretnje enake v vseh jezikih/državah:-)

Prevajalnik je dobra ideja, ne bi vedela, da obstaja. Je pa dobrodošla novost:-) Trenutno je mednarodni jezik gestuno, ki ga poznajo le nekateri, ki so veliko v tujini.

mag. Petra Rezar

New Report

Close