Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija znaki refluksa

znaki refluksa

Pozdravljeni!

Leto je naokoli in mi se še vedno borimo s težo 🙁 Pri letu in pol je imela 9.300g in merila 77cm. Zadnji mesec zopet izredno malo je, tako da je shujšala na 9kg. Drugače je zelo živahna, non stop aktivna deklica.
Ali svetujete kakšne preiskave oziroma, kako vi postopate v primerih neješčih otrok?

Drugo vprašanje se nanaša na govor. Govori izredno nerazločno, “kitajščino” :). Sicer se da včasih ugotoviti, kaj je npr. rekla, ampak moraš vedeti, kakšna je trenutna tema zanimanja. Mene še ni poklicala mama, niti babice ne, čeprav je vsak dan pri njej v varstvu in nanjo zelo navezana. Pri sistematiki ob letu in pol je bilo rečeno, da ima govorni zaostanek. Ukrepali naj bi pri dveh letih. Se prej ne da oziroma nima smisla? (v moj zagovor: imam prej še dva sinova, ki sta izredno hitro spregovorila in to v stavkih (prvi pri letu in pol), drugi malo kasneje, zato mi je to novo in moram priznati, da me skrbi).

Hvala za odgovore!
Pozdrav!

Če niste opravili še nobenih preiskav, ki jih naredimo pri slabšem napredovanju ali zastoju rasti, potem je to primerno. Potrebno je pregledati kri, urin, blato na prebavljenost, pomisliti na prehranske alergije in na kronične bolezni, ki znano povzročajo slabo vsrkavanje hranljivih snovi iz črevesja.
Pri 18 mesecih otrok lahko govori že delno razumljivo, ima 50-100 specifičnih besed in takrat jih začne tudi povezovati v stavek, lahko pa izreka le nekaj besed, ki jih nedvomno prepoznamo kot take, pa še vedno ni nič narobe, Pomembno je tudi razumevanje tako enostavnih kot sestavljenih navodil. Običajno počakamo nekako do 20., 24. meseca in ponovno ocenimo govor.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close