Znaki nepravilnega delovanja ščitnice
Pozdravljeni!
Prosim vas, če mi na kratko lahko razložite, kakšni so znaki povečanega ali pomanjšanega delovanja ščitnice.
V četrtek grem k svoji zdravnici, upam, da me bo glede na moje težave poslala na kakšne preiskave ščitničnega hormona.
Moje težave so naslednje: vseskozi me zebe (+ stalno mrzle noge), stalni glavoboli, nihanje razpoloženja (depresivnost, razdražljivost), špikanje pri srcu, stalna utrujenost, nespečnost, neješčnost (kljub temu, da zelo malo jem, sploh nisem lačna, v štirih mesecih sem shujšala približno 3-4 kg)…
V tem času, kar opažam te težave, sem bila tudi noseča (pred nosečnostjo nisem imela težav) in je plod v 8. tednu odmrl (zamujeni splav).
Še to: stara sem 33 let, imam 2 otroka. Obe nosečnosti sta potekali vredu, brez težav.
Hvala za vaš čas in odgovor!
Lp,Darja.
Živijo,
razen špikanja pri srcu sem imela iste težave kot ti. Ravno tako sem stara 32 let imam 2 otroka (pa tudi v 8 tednu nosečnosti splavila)…kakšno naključje…kot da bi brala moje težave.
Ugotovila sem, da ko je stres so težave in ko stresa ni, je vse normalno. tako da vedi, da je stres št. 1 za tvoje težave.
Kar se tiče ščitnice pa imam gomolje, a glede na izvide ne vplivajo na počutje in omenjenne probleme.
lp in dobro opravi pri zdravniku.
Spoštovani!
Pri premajhnem delovanju ščitnice (hipotirozi) se pojavijo utrujenost, zaspanost, upočasnjenost, občutek mraza, suha koža, pridobivanje telesne teže, upočasnjena prebava in zaprtje, upočasnjen srčni utrip, motnje menstruanega ciklusa….
Pri hipertirozi so simptomi inznaki ravno obratni.
Lp
Živjo!
Hvala za dobre želje.
Res gre na bolje.
Na srečo ščitnica deluje vredu, glavoboli se umirjajo, tudi EKG in UZ srca sta bila vredu.
Malo sem potrebna počitka in odklopa od vsega, kar se mi dogaja (predvsem služba).
Stres, stres, stres… Ja, načrtno delo proti tej nadlogi, redna prehrana, gibanje, pa vem, da bo!!!
LP veliko zdravja!
Dober večer!
Imam težave z ustnicami. Velikokrat me pečejo, enako je z jezikom: močno me peče, na njem se poznajo odtisi zobovja, izgleda kot da jezik stalno močno potiskam naprej. Težave se proti večeru povečajo in so vsakodnevne.
Imam hipotirozo, jem Deltroxin, zdravnica pravi da so izvidi v mejah normale, Imam pa premalo železa. Stara sem 65 let.
Zelo bi me veselilo, če bi mi lahko pojasnili moje težave in mi svetovali, kako naj se jih rešim.
Lep pozdrav in hvala,
Marjetka
Pozdravljeni!
Pred 3 meseci sem rodila in po porodu so se začeli naslednji bolezenski znaki: slabost, zvonenje/šumenje v ušesih, razdraženost, utrujenost, občutek neravnotežja, zmanjšanje srčnega utripa (prej je moj normalen srčni utrip bil 105 udarcev na minuto – zdaj se giblje okoli 75-85), omotica in velik problem z grlom – saj imam občutek da imam nekakšen cmok na sredi požiralnika in me moti skozi celi dan pa tudi tu pa tam zaboli oziroma spika v grlu.
Po porodu sem bila slabokrvna – ampak ta problem sem pozdravila z jemanjem železa. Bila sem pri svojem zdravniku, ki mi je naredil krvno sliko – in je bila NORMALNA! Zato mi je napisal napotnico za ORL in NEVROLOGA zaradi navedenih simptomov!
Zanima me če bi ti bolezenski znaki lahko bili posledica nepravilnega delovanja ščitnice (zaradi tega občutka cmoka v grlu in pikanja)?