Znaki levkemije
Pozdravljeni!
Mene pa zanima kakšni so cires tisti tapravi znaki levkemije. Sem malo brskala na internetu in sem zasledila, da imam par simptomov podobnih.
Naj opišem svoje stanje.
Decembra sem zbolela za virozo in sem imela vnetje sinusov in začela sem kašljati, vnetje sinusov sem blažila z fiziološko ker sem dojila hčerkico, ki je bila stara 5 mesecev. Kašelj pa je bil še kar prisoten in ker sem bila zaskrbljena zaradi kašlja sem odšla k zdravniku v mesecu januarja, nakar sem dobila odgovor da verjetno prebolevam virozo, napravljen je bil tudi odvzem krvi, kjer so bile vse meje v normalnih vrednostih, tudi tiste kjer naj bi kazalo za kako virozo. Ker sem po mesecu dni še vedno kašljala sem ponovno odšla k zdravniku in poleg kašlja sem dobila občutek trdega vratu, vendar ne toliko da ne bi mogla prekloniti glave, in se dotakniti brade, nato so se začele tudi bolečine v vratu, kjer sem zlasti v nočnem času med spanjem občutila neki posebni občutek od vrata do glave in po hrbtenici, kot da bi mi vse to otrdevalo. Zaradi kašlja so me poslali k pulmologu in so mi opravili rtg pljuč in slika je bila v redu, pulmolog je rekel, da imam verjetno vneto sluznico in da lahko še kašljam 2 meseca in mi predlagal njihove inhalacije in sem se samoplačniško odločila za te inhalacije, stanje s eje malo popravilo vendar sem še vedno kašljala. Sedaj pa je okrog kakih 14 dni po inhalacijah in sem dobila vneto grlo, ter na vratu imam tipnih nekaj bezgavk, začutila sem tudi hladni občutek po hrbtu, po vratu in ki se nadaljuje v levo roko, bolečina se je pojavila tudi na najprej na levi strani vratu, kjer je bilo tudi boleče na otip in občutila sem malo debelejši vrat, naslednji dan sem občutila tudi bolečino na desni strani vratu in ravno tako je bilo boleče na otip , dobila sem rahlo povišano temperaturo, ki je trajala 2 dni in to 37,6, po dveh dneh je vročina izvenela in sem se odpravila k dežurnem zdravniku z mislijo, da imam angino. Dežurni zdranik je zaključil, rahlo pordelo žrelo in da prebolevam virozo, ko sem omenila še nekaj bezgavk na vratu, me je vprašal kakšen vrat pa imam, seveda jaz sem odgovorila da ne vem in mi predlaga naj svojem zdravniku omenim to in da je možno kaj z ščitnico. Sem pa pred mesecom dni zasledila tudi po trebuhu in po dojkih povečane rdeče madeže pod kožo, kot kako krvavenje podkožno in pa že dalj časa me srbijo po zgornjih rokah, kjer je vidno kot kaka krasta, kasneje pa postane bel madež in srbenje poneha. Po zgornji rokah sem kar flekasta ker imam bele madeže, najbolj pa me skrbijo rdeče pikice po dkožo, kjer zgleda kot kako krvavenje pod kožo, predvsem to sem prebrala da je znak za levkemijo naj omenim da je bolečina v vratu še vedno prisotna le na dotik se je zmanjšala, občutek trdega vratu pa je še vedno in še vedno občutim hladni občutek po hrbtenici. Sem pa imela dvakrat tudi nočno potenje.
Mene pa resno skrbi kaj se dogaja z menoj, bi mi lahko prosim nekdo opisal znake levkemije in limfom-a. Kašlja si nisem zdravila z fluimukanom, ker še vedno dojim otroka.
Ne vem če so pri otroku isti znaki
samo mi smo opazili ko so se otroku začele pogosteje pojavljati modrice…zelo zgodaj smo ugotovili
Sem se pa pogovarjala še z drugimi starši ki tega niso opazili takoj oz. zdravnikom navadnim pediatrom ni kapnilo takoj, so pa otroci imeli skoz neko vročino, slabo počutje na koncu so jim odpovedale noge…
Nekaj o limfomu: http://www.limfom-levkemija.org/limfom/
Nekaj o levkemiji: http://www.limfom-levkemija.org/levkemija/