znaki izvenmaternične nosečnosti
Jaz sem najprej opazila majhno krvavitev, ko sem šla ponoči na WC, naslednji dan pa skoraj ni bilo nobene krvavitve. Ko sem že mislila, da se je stvar umirila, pa me je naslednji dan (počutje zjutraj je bilo prav čudovito, saj je tudi tiščanje v spodnjem delu trebuha popolnoma ponehalo) okrog devetih začelo boleti v trebuhu, bolečina se je v cca. dobrih dveh urah tako povečala, da je bila dobesedno neznosna. Sledil je obisk v dežurni splošni ambulanti, takoj zatem bolnica, odstranitev enega jajcevoda … Skratka, če nič drugega, bolečina pri IMN je tako huda, da je ne moreš prezreti. LP
Pozdravljena,
Po ET 11 dan se je začela krvavitev, ki je bila podobna menstruaciji. Bolečin nobenih. 18 dan test CB+, bHCG 760. Krvavitev 3 dni, nato rjavi izcedki (vsak dan), bolečin nobenih. Po 10 dneh UZ, kjer ni vidne GV v maternici, bHCG pa 7500. Bolnica. Naslednji dan operacija in odstranjen jajcevod.
Če bi nosečnost napredovala, bi se najverjetneje kasneje pojavile bolečine in krvavitev (razpok). Takrat je nujna urgentna pomoč, ker gre za zelo nevarno situacijo.
Ozone
Jaz nisem nič krvavela, le bolečina v trebuhu je bila vedno manj znosna. Ko bolečine ni bilo več moč prenašati, oteženo pa je bilo tudi dihanje (zaradi izliva krvi v trebušno votlino), sem pristala v bolnišnici z odstranjenim jajcevodom. Pri IMN bolečine ne moreš prezreti, kot je že napisala DaNaJa.
Lepo pozdravljeni!!
6.8.2008 sem imela zadnjo menstruacijo.Test mi pokazal, da sem noseča in to takoj….Naslednji dan sem imela rjave izcedke oziroma se mi kar nabralo brez, da bi se npr. samo s papirčkom……..Grem na urgenco in ker sem bila se ne 4 tedne mi zal ne najde nic da bi bilo videti, da sem noseča…..samo zadebeljena sluznica. Naslednji dan ponovim test in mi ponovno pokaze pozitivno…Namrec imela sem ze ss na isti nacin ……
Kaj vi mislite o vsem tem?
lp,mateja
pozdravljeni….
1.12.2008 sem rodila ( vakumski porod ), sedem tednov kasneje sem imela poporodni pregled in je bilo videti vse vredu… pred kakšnim tednom sem začela čutiti bolečine v spodnjem levem delu trebuha.. nimam krvavitev in bolečina ni stalna.. je pa kar pogosta in jo občutim kot da bi me nekaj močno pikalo… test sem naredila in je negativen… ta čas imam tudi slabosti in utrujenost… mi lahko prosim svetujete kaj naj naredim?