Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Nosečnost in obporodno obdobje ZNAKI IZVENMATERNIČNA NOSEČNOST

ZNAKI IZVENMATERNIČNA NOSEČNOST

OJ, PREHEJAM V 6t in ker seveda še nisem imela pregleda pri ginekologu, imam ga šele 7t ali mogoče katera ve kakšni so znaki za izvenmaternično nosečnost. Malce se bojim, namreč nenehno me špika samo v predelu levega jajčnika s katerim sem imela vedno probleme, drugih znakov pa nimam. Tudi slabost me je že minila. Hvala za odgovore. Pa upam, da bomo vse dočakale svoje sončke in da bo vse ok.

Hm, po lastnih izkušnjah sodeč je to pikanje normalno za nosečnost! Vsaj jaz sem imela obakrat to “srečo”. Izven maternična – kolkor je meni poznano, ni nujno, da so kaki znaki. Moja sodelavka je bila že 3 mes noseča, nobenoh znakov, pa je šla na pregled in kri je kazala nosečnost, ploda pa niso našli ne na UZ ne drugače!!! takoj v bolnico, kjer so jo 1 min do 12 rešili smrti, ker je plod že gnil izven maternice in bi se ji gnoj lahko razlil in bi umrla! ene pa vsekozi čutijo blazne bolečine, različno.

Jaz mislim, da bo vse ok, te bolečine sčasoma minejo po 3 mes. Vse lepo tebi in tvoji pikici!

D,18t

Mene je tud skoz nekaj špikal v jajčnikih – očitno navaden simptom za nosečnost.

Lp Lunca

No odlično, upam, da je res vse normalno in da vse ok poteka. Res ni nič drugega razen rahlo ampak res rahlo špikanje v predelu levega jajčnika, tako da upam da bo res vse ok in da bomo imeli bebiko čez 34 mesecev oz. 24. marec 2005. Hvala

Ker nama s fantom skoraj eno leto ni uspelo zanositi, sem odšla h ginekologu, da bi mi svetoval. Dal mi je tabletke Klomifen, kajti po zamujenih M sledeč, sem imela malo preveč zaspane jajčnike. Po prvem jemanju teh tabletk sem končno zanosila.

V desnem jajčniku sem konstantno čutila nek tujek (sliši se grozno), prav motilo me je in bala sem se, da gre za izven maternično nosečnost. V jajčniku me je špikalo, zbadalo in čutila sem, da tam nekaj je.
Ko sem klicala k zdravniku mi je le ta zagotovila, da bi imela, v primeru IMN, na tem delu jajčnika hude bolečine in verjetno bi prišlo tudi do večjih krvavitev. Na srečo se to pri meni ni zgodilo, je pa bilo moteče.

Ko sem šla na prvi pregled, sva z G ugotovili, da imam na desnem jajčniku eno zares ogromno cisto (velikost 7cm), ki se je pojavila zaradi tabletk, ki so mi pospešile delovanje jajčnikov, da sem lahko zanosila.
Danes sem noseča 17/3t in ciste ni več. Z malim pa je za 1x vse ok in močno upam, da bo tako tudi ostalo : )

Če nisi jemala kakšnih tabletk (podobnim mojim) se ne boj, kajti za nosečnost je značilno, da te povsod nekaj špika, veže…

Misli pozitivno, se obrestuje!

Lp, Karin

Mene je tudi levi jajčnik strašansko bolel. Tudi jaz sem že mislila da imam izvenmaternično nosečnost,no pa ni bilo nič od tega (hvalabogu).Sedaj pa sem že skoraj v 28-tednu.Bolečine so pa bile res neznosne tudi hoditi nisem mogla,no pa je tudi to minilo

Mene je tudi na začetku nekajkrat močno špikalo v enem jajčniku, pa mi je G rekel, da je tako tudi prav- da čutim jajčnike, zato ker so zdaj ‘v svoji funkciji’. No, to me je pomirilo in tudi špikanje je kmalu ponehalo(-:

Jaz sem imela 1X izvenmaternično nosečnost in sem vseskozi rahlo krvavela, krvavitev se je začela ob času, ko bi naj dobila menstruacijo in je trajala vse do operacije. To ni bila prava menstruacija, samo rahel svetlo rdeč izcedek, zato sem tudi naredila test. Test je pokazal 2 črtici, ginekologinja pa ni videla znakov nosečnosti, zato je postalo vse skupaj sumljivo in dobila sem napotnico za bolnišnico. Nobenih bolečin ali slabosti nisem imela. Operirali so me v 7 tednu in odstranili zarodek. Jajcevode so mi rešili in sedaj imam že 7 mesečno pikico.

Happy end. Želim ga tudi tebi.

No punce kar pomirile ste me! Upam, da bomo imele vse lepo nosečnost in happy end in da se nam jih bo še čim več pridružilo. Zdaj pa uživajmo! Pa lep sončen dan!

Kaj pa se zgodi v primeru izvenamaternične nosečnosti.

1. maja sem zvedela da sem v 8 tednu…čez 3 dni sem bila že operirana…

ni konkretnih bolečin, sama sem imela veliko srečo…da me je takoj naslednji dan vzela na pregled in ugotovila izvenmaternično..

sploh pa ni nujno, da krvaviš…jest nisem nič…imela sem pa vse polno krvi za maternico…notranje krvavitve…
edino kar sem čutila je, kot da bi mi cela maternica plavala…ko sem hodila recimo, al pa vsakič ko se malo zatreslo…to je pa vse…bolečin pa skor nč…

res sem imela veliko srečo, da je šlo tko urgentno…

no, zdej sem pa že v 9 tednu in se počutim krasno…tud srčka sem že vidla kako utripa…tko da je zdej zaenkrat vse ok 🙂

jest sam pravim – čimprej pregled….vsaj to…sej zaustavit itak ne moreš te stvari – ampka vsaj hitro so odkrite

plod se zaustavi v jajcevodu in ne pride do maternice…zato se tudi imenuje izvenmaternična…

v vsakem primeru mislim da sledi operacija…da kirurško odstanijo plod…

ene imamo srečo in so nam lahko jajcevod pustili notri…
nekaterim ga morajo žal odstranit…
ni pa sploh nujno , da je kasneje kdaj kej narobe…
lahko je…lahko ni – čeprav se baje rada ponavlja…

pogled mene…
po tistem priporočljivem času – sem takoj zanosila…in je vse ok…za zdej, seveda 🙂

Draga Lara K, kaj pomeni to ‘seveda še nisem bila pri ginekologu’? Čim prej, tem bolje. Hitro pot pod noge.

Lp, Monstro

Glej ce te spika je to normalno mene je tudi blazno spikalo, pa sem se malo vec bozala po spikajocem mestu pa je popustilo.

Mislim pa da se izven maternicna nosecnost mora videti oziroma cutiti ze v 8 T ker je plod ze tako velik da mu je jajcevod premajhen.
Drugace pa moras bruhati imeti glavobole, in povisano temperaturo in seveda neznosne bolecine.

Glede na to da sem psihicno sla tudi skozi vse to (zdaj sem pa v 16 T z dvojcki) bi ti samo svetovala bodi pripravljena na uspesno nosecnost in ne iskat vedno negativnih znakov (kot sem jih tudi jaz).

Lp

Ada

New Report

Close