Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Klimakterij -menopavza znaki in testi

znaki in testi

Jaz imam eno kratko vprašanje. A se da na osnovi kakšnih testov ugotoviti, ali so težave, ki jih ima oseba povezane z inkontinenco? Kakšni so še indici, razen nezmožnosti zadrževanja urina?

Pozdravljeni!

Postavili ste nejasno vprašanje, saj ne navajate kakšne težave bi naj pri osebi bile povezane z inkontinenco. Sicer pa, če nam voda uide pri kašljanju, kihanju, smehu, dvigovanju bremen in pri hoji po stopnicah ali hribu navzol, gre za stresno urinsko inkontinenco. Če nam voda nehotno uide na poti, tudi do stranišča, ob poslušanju tekoče vode ali pri delu z mrzlo vodo, gre za urgentno urinsko inkontinenco. Če hodimo na stranišče zelo pogosto in ne moremo zadržati urina je dobro opraviti laboratorijske preiskave urina Sanford, da izključimo morebitno vnetje mehurja, saj nas le to lahko pripelje v urgentno urinsko inkontinenco.

Z lepimi pozdravi,

Lorena Meglič

************************************ http://www.drustvo-mena-maribor.si Tel: 02-320-20-75 GSM: 040-462-029

Sem že precej v letih in spomnem se, da ko sem bila še zelo mlada, sem kot najstarejši otrk skrbela za mlajše bratce in sestrice. Spomnem se, da sem poleti in pozimi prala perilo v bližnjem potoku, saj takrat še ni bilo pralnih strojev in to tako poleti, kot tudi pozimi, ko je bila voda zelo mrzla. Danes se bojujem z revmo in tudi voda mi pogosto uhaja. Zlasi v trenutkih, ko slišim teči vodo. Ali je možno, da je to nekakšna reakcija na moje spomine, ki postajajo vsak dan močnejši, ali gre resnično za povezavo z inkontinenco? Drugače povedano, ali je to moj podzavestni refleks na spomine, ali je to telesno pogojeno?
hvala za pomoč

Pozdravljeni!

Pri vas gre po vsej verjetnosti za urgentno urinsko inkontinenco, za zdravljenje le te pa obstajajo zdravila, ki jih vedno predpiše zdravnik, zato vam priporočam, da stopite do zdravnika uroginekologa ali urologa in se o svojih težavah temeljito pogovorite.

Z lepimi pozdravi,

Lorena Meglič

************************************ http://www.drustvo-mena-maribor.si Tel: 02-320-20-75 GSM: 040-462-029

Najlepša hvala za zgornji odgovor. Rada bi, če lahko samo še en kratek odgovor. A obstaja kaj v lekarnah takega, kar bi mi lahko prišlo prav, pa ni na zdravniški recept? Dobijo bolniki še kaj poleg zdravil?

Pozdravljeni!

Način zdravljenja urinske inkontinence je vedno v domeni z zdravnikom. Na podlagi ugotovljene diagnoze tako tudi predpiše primerno terapijo. Vse kar je potrebno za zdravljenje pa je na napotnico, recept ali na naročilnico. Za zdravljenje urinske inkontinence se v lekarni brez recepta dobijo različni pripomočki s katerimi utrjujemo mišice medeničnega dna, ki jih tako ali tako moramo utrjevati pri kateri koli diagnozi, prav tako se brez recepta dobijo vložki in negovalna kozmetika.

Z lepimi pozdravi,

Lorena Meglič

New Report

Close