Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Znaki cistične fibroze

Znaki cistične fibroze

Pozdravljeni,

Moja punčka je stara 5 tednov in me je že pred rojstvom skrbelo, da bi imela CF, ker je imela nekoliko hiperohegeno črevo, in sem prebral na spletu, da je to lahko eden blagih markerjev za CF. Sicer je mekonij odvajala brez težav. Sedaj pa spremljam njen razvoj in sem opazil, da se občasno precej znoji, kar je sicer po mojem mnenju normalno ob tej vročini. Enkrat sem zaznal, da je bil znoj slan in ob enem kisel. Ampak, saj znoj je načeloma slan tudi pri odraslih?

Drugače je v 5 tednih pridobila +1 kg, porodna teža je bila 3.430 g, sedaj pa ima 4.390 g. Občasno tudi zakašlja, ampak to je recimo 1x dnevno, kašelj je bolj moker. Rekel bi da je mogoče tudi zaradi tega ker se ji ‘zaleti’ slina? Ima določene težave z zaprtjem, mama ne doji, uporabljamo adaptirano mleko NAN Comfortis. Ko blato odvaja je to bolj tekoče in zelene barve. Nekaj težav imamo tudi s trebušnimi krči.

Ko se nahrani, po navadi malo zapiska ob dihanju. Ampak to je vedno samo po hranjenju, traja kakšno minutko potem se piskanje konča.

Ne želimo si preveč čakati na bolj očitne znake CF, ki se lahko pokažejo šele v naslednjih mesecih/letih.

Menite, da imamo razlog za skrb?

Bi bil smiseln kakšen pregled?

Posvetujte se z otrokovim pediatrom, trenutno pa ni znakov, ki bi govorili za CF.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close