Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja zmrzovalna skrinja ali omara

zmrzovalna skrinja ali omara

Smo pred nakupom zmrzovalne skrinje ali omare, ker je stara že precej dotrajana. Zanima me, kakšne izkušnje imate ve, kaj bi priporočale.
Pri skrinji mi ni všeč to, da je vse nametano in ni nobenega reda, predvsem so mi pri omari všeč predali, kjer je lahko vse bolj pregledno. Me pa potem zmoti to, kako bom videla v predal, ki je najvišji (npr. 160 visoka skrinja) oz. kako bom kaj vzela ven.

Skratka. Prosim za vaše izkušnje in nasvete. sREČNO!

nabavi tako omaro s prozornimi predali!

ali pa vzameš predal ven, omaro zapreš in lepo prebrskaš, če seveda nimaš evidence na papirju, kje je kaj. Jaz prakticirn to slednje!

Problem pri omarah je, da so mnogo manjše kot piše litrov. Ker veliko prostora vzamejo police, pa razmiki, pa… zato vseeno skrinja. Pri nas imamo v skrinji stvari po različnih barvnih vrečkah, pa še neke košare so notri. Ja v omari pa lepo zgleda in za manjše paketke je res bolje, če ne moreš imeti obojega in rabiš veliko prostora potem skrinja.

No jaz definitivno priporocam omaro!

Kljub vsem poskusom organiziranosti v skrinji, so se na dnu vedno nabirale starejse zadeve, in ko imas skrinjo enkrat polno, je zamudno vse prelagati ven da prides do spodnjih.
Vseeno se mi zdi lažje, da vzames zgornji predal iz omare ven, poiščeš stvar in ga das nazaj noter. Pa dejansko imas lahko posortirano hrano

Danes se tako večina sadja in zelenjave dobi ob vseh letnih časih, mesa se pa tudi ne kupuje več na polovice, tako da mislim, da bo omara kar zadosti velika. Pri nas smo 4 in včasih sem kar v dilemi, če bi še imela vklopljeno napol prazno skrinjo. Čakam, da crkne, takrat pa definitivno vzamem raje omaro.

Omara je bolj pregledna in več reda. Imamo omaro in zelo zadovoljna.

Za zgornji predal si pa postavi pručko.

Ampak ko boste, če boste kupovali obmaro bodite pozorni na nekaj pomembnih reči!!!

Predali, ki se izvlečejo, so bistveno boljši kot to, da se vratca samo odprejo. Tista vratca (Vem za Gorenje), ki se odpirajo, rada počijo. Oziroma praviloma počijo in se zlomijo. Jaz imam na tamali omarici ena taka vratca, pa smo v dveh letih dvakrat zlomili, dokler nismo po domače ojačali, sedaj je pa mir.

Vodila za predale morajo biti na spodnji strani. Se pravi da predal drsi in je naslonjen na vodilo. Moja sestra ima Candy omaro in imajo predali vodila zgoraj, oz. ‘visijo’ na vodilih. Dokler je predal prazen in omara še v trgovini to funkcionira. Ko pa predal napolniš, se malo uboči in zdrsne- pade iz vodila ven. Pade dol. Pa smo tam. In predali se posedejo. In sestra sedaj sočno preklinja vsakič ko mora predal nekako dobit ven. Mučenje gospodinje po omari.

In ko sem kupovala omaro (letos poleti) sem malo gledala. Predale z vodili spodaj ima Gorenje, Bosh. Za ostale se ne spomnim.

Hvala za vaše informacije. Verjetno bo res omara prevagala. Srečno!

New Report

Close