zmrzovalna skrinja ali omara
Smo pred nakupom zmrzovalne skrinje ali omare, ker je stara že precej dotrajana. Zanima me, kakšne izkušnje imate ve, kaj bi priporočale.
Pri skrinji mi ni všeč to, da je vse nametano in ni nobenega reda, predvsem so mi pri omari všeč predali, kjer je lahko vse bolj pregledno. Me pa potem zmoti to, kako bom videla v predal, ki je najvišji (npr. 160 visoka skrinja) oz. kako bom kaj vzela ven.
Skratka. Prosim za vaše izkušnje in nasvete. sREČNO!
Pri nas imamo oboje…. večjo skrinjo in manjšo omaro.
Skrinja služi kot bazično “skladišče” večje količine stvari, ki se ne rabijo vsakodnevno. Ker se zato manj odpira, so izgube energije manjše, obstojnost živil daljša, življenska doba tesnilnih elementov občutno daljša, tesnjenje zaradi horizontalnega pritiska težkega pokrova zelo dobro.
V omari hranimo manjše količine hrane za sprotno porabo. Medtem ko smo zaradi pogostnosti uporabe “uničili” že dve omari, je skrinja še vedno prva. Najbolj trpijo tesnila na vratih, saj se relativno kmalu pokvarijo. Vzrok je pogosto odpiranje in počasno pobešanje vrat. Prav tako je v njej zelo težko vzdrževati nizke temperature, saj je zaradi pogostnosti vdora svežega zraka, ki vsebuje vlago, pojav ivja (ledu) zelo pereč.
Načeli ste temo, ki me zelo zanima. Tako kot imaš urejeno ti Roman sem si mislila urediti tudi jaz. Za sedaj imamo skrinjo. Doma pridelamo dosti mesa, zelenjave in sokov. Edino kar me moti je to, da sem jaz mislila, da bom potem eno izklopila, ko bo hrane manj. Pa pravijo, da to ni dobro (izklopljevanje za daljši čas). Mogoče ti veš, če je to res?
Hvala in LP