Najdi forum

zmota glede spola

Ali so vam pravilno na UZ napovedali spol?
Kolegica mi je rzlagala, da so ji govorili, da ima fantka, potem pa je rodila punčko …. Tisto med nogami naj bi bila popkovina …

Povejte prosim vaše izkušnje glede tega???

LP!

Pri nas je G v drugo na povedala fantka in se je tudi rodil fantek. Poznam pa primer, ko je G celo nosečnost govorila da bo punčka, rodil pa se je fantek. 100 % ti ne morejo napovedat, tako da vzami malo z rezervo.
Lp.

meni je G rekla da je 50-50 da imajo prav

Ne se hecat… jaz sem že vse v roza kupila 🙂

Skoz, do poroda naj bi bil fantek, “Domen”. Ime že izbrano, oblekce kupljene v modrem. Ginekolog na vseh pregledih zatrjeval da bo fantek.
Rodila se je punčka. Ni bilo nobene panike in tudi nisva bila ne vem kako presenečena. Nisva pa imela v mislih nobenega imena za punčko, edino to je bil problem.

pat samo povedam kakor mi je G povedala
ker je fora v tem,da včasih mislijo da je fantek pa je punčka ,ker ima lahko tudi punčka spolovilo nabreklo al ne vem že kako in zgleda kot lulček.
Sicer pa sem vse kupila v nevtralni barvi,največ v beli,zaradi pranja in ker lahko prekuhaval,perem na 90

Pozdravljene,
bom napisala še mojo izkušnjo, ki se nam je pripetila letos 15 julija.

Nama so napovedali punčko, ime sva izbrala in seveda sem skoraj vse oblekice kupila roza.

Hecno je bilo, da me je babica v porodni med popadki še vprašala kaj pričakujemo. Povedala sva da naj bi bila punčka – Maša. Nakar porod ni naredoval in smo rodili s carskim rezom. Ko sem se zbudila iz narkoze pa presenečenje. Zdravnik mi veselo nazni FANTKA IMATE. Jaz pa nee, punčko mamo. Zdravnik pa še enkrat ne fantka mate. Jaz pa trmasta, ne punčko mamo in padem v jok. Nakar se več ne spomnim in ko me peljejo na intenzivno vidim mojga, ki ima v naročju najina zaklad. Ne vem kaj so si tisti zdravniki mislili o meni ampak jaz sem bila čist “šokirana” jaz sva bila 100% da bo punčka.

Tudi, ko je moj povedal staršem, da imamo fantka so mislili da se heca in mu sploh niso verjeli. Potem so le dojeli, da to ni šala.
Tko, da za naslednjič ne bova čisto verjela G kaj imamo in bova pripravljena na oba spola in imela bova izbrana oba imena. Najin zaklad je bil tri dni brez imena, ker se nisva mogla odločiti, da se ne bi narobe. Tako da je Maša postala Val.

Drugače pa je res najbolj pomembno, da je otroček zdrav, neglede na spol.

Taka je moja izkušnja … vesela sva, da imava najinga bajsija.

Uživajte v svoji nosečnosti in lp,
t in v

Meni je ravno v ponedeljek ginekologinja rekla, da bo fantek,pa lulka smo videli na monitorju, pa še vprašala sem jo če ni slučajno popkovnica pa je pogledala in rekla da sigurno ni. sem v 21. tednu.

Je pa hecno, da že ves čas mislim, da nosim fantka, pa tudi želela sem si ga za prvega otroka.

Če se je zmotila bo pa tudi za nas velik šok, ker imena za punčkico nikakor ne moreva uskladiti. LP

meni je G takole razlozila:
do morfologije, nekako v 21 tednu zelo neradi napovedujejo spol, pa niti vidi se ne dobro. (ne tako kot v filmu, ko prijavi zenska, da je noseca 3 tedne ali 6 tednov in da bosta imela fantka/puncko!!! kako zaboga pa to ve????)
zensko spolovilo je kot kavno zrno, v sredini z zarezo in ce se dobro vidi, ga je tezko spregledat. fantek pa mod itak se nima spuscenih,mislim da celo do 8 meseca! ampak lulcka pa ze ima, ne glede na to, da je majhen. fizicno je nemogoce, da bi bil od zacetka brez in da bi mu zrastel kasneje. je pa res, da je lahko popkovina in se vidi kot lulcek.
razlika je tudi pri kosteh, puncke imajo medenicne kosti bolj narazen kot fantki , struktura skeleta je drugacna in to menda G lahko loci na pogled.

drugace je pa vecja moznost, da se zmoti fantek in je potem pucka, kot ce rece, da je pucka in je potem fantek. ker lulcek je lahko popkovnica, lahko je rokica, lahko je madez na UZ, lahko je plodovnica tam bolj skoncentrirana in se pokaze kot kaksna oblika. ce pa vidi ze puncko kot na dlani ji pa naceloma naj ne bi vec nic zraslo ven…….

midva pricakujeva puncico, jo je vidla kot na dlani, je bil obrnjena tako, da je tocno videla sprednji del, popkovnica je bila ta cas cisto drugje. tako, da jaz verjamem, da bo pucka. to si tudi zeliva.

no, to bi bilo moj primer.

Nama je 2x napovedala punčko (v 21. in v 25. tednu) in upava da bo res, čeprav sem malo v dvomih, ker mi je ena gospa rekla, da bom sigurno imela fantka (oblika trebuha) in se baje ni še nikoli zmotila. Ampak jaz pravim…vse je enkrat prvič ;)))
Upam, da naslednjič vidimo spol, da ne bo fantek ves v roza oblečen (če bo fantek).

Kot je maksa napisala “in to menda G lahko loči na pogled”. Pri meni primarij porodnišnice “ni ločil na pogled”. Tako da ne vem kaj je gledal, rokco, popkovnico, “kavno zrno” pač ni videl ali pa se ne spozna na “punčkaste kosti”.
Tak je bil pač moj primer.

najin sinko je bil do 32 tedna punčka. potem pa se je pokazal lulček. je pa res da je mali noge skup tiščal dokler se mu moda niso spustila v mošnje. 3 gin so mi rekli da bo punčka, no na koncu se je rodil sinko. sem pa je prvi trenutek ko sem izvedela da sem noseča rekla, da bo fant.

pri hčerki so pa že na morfologiji rekli da bo punčka. pa nisem verjela dokler nisem rodila. ko sem jo rodila sem prvo vprašala babco če je res punčka. 🙂

<http://sandrcap.moj-album.com/>

Nama so rekli, da bo fantek, čeprav sva upala na punčko in sem se kar nekaj časa navajala na misel, da bo fantek – no, seda nama je pa vseeno, kaj bo – definitivno, pa ne bova kupovala ničesar roza ali modrega.

Mož me je ravno danes pobaral (ob pogledu na vse roza cotke) – kaj, če bo na koncu dete fantek. :)) Ja nič, te pa bomo roza cunce razdali. :))

Moji sestri se je gin. prvič in drugič zmotila, v tretje ji je ugotovila (ampak je imela drugo gin). Sama prvič nisem spraševala, je šlo za moj občutek, ki me ni pustil na cedilu. Tokrat sem vprašala, napovedujejo punčko, pa tudi moj občutek je tak – če pa se vsi motimo… Je** ga, jaz bom vseeno presrečna, samo, da bo dete že v mojem naročju. :))

LP

----------------------------------------------------------------------------------------------- Naučil sem se, da nihče ni popoln dokler se ne zaljubiš vanj. (Andy Rooney) ------------------------------------------------------- Slovenec ti odpusti vse, samo uspeha ne! :)

jest resnicno upam, da se moja G ne moti in da je res puncka.
moja necakinja je bila fantek do 8 meseca nosecnosti…….ampak ne pri isti G, haha.

pa se nekaj iz knjige Glej kako rastem od Cambella:
—————-
spolni organi deckov in deklic so pri zarodku v prvih tednih starosti enaki, čeprav je otrokov spol genetsko ze določen. na UZ posnetku so spolni organi neprepoznavni. Po osmem tednu se pri obeh spolih pojavijo zunanja spolovila v obliki izbokline z osrednjo brazdo. ce sečnična brazda ostane odprta pricakujete deklico, ce se zapre bo decek. če so spolovila obrnjena navzgor imate decka, ce so navzdol imate puncko.
—————-
v 18 tednu se plodu zacne razvijati prostata, kar pomeni, da je decek.
—————-
19 teden:
ce sem deklica imam ze noznico, maternico in jajcevoda. ce sem decek so moji organi jasno prepoznanvni.
——————
22 teden:
ce sem decek se zacnejo moda spuscati v mosnjo, ce sem deklica se mi noznica vse bolj razvija.
—————–
25 teden:
ce sem deklica imam ze dokoncno izoblikovano noznico.
—————-
28 teden:
ce sem deklica so moje sramne ustnice še majhne in se ne prekrijejo klitorisa. zrasle in priblizale se bodo sele v zadnjih tednih nosecnosti.
————–
30 teden:
ce sem deklica zlahka opazite kako izrazit je moj klitoris, saj so sramne ustnice se vedno premajhne, da bi ga prekrile.
—————
32 teden:
ce sem decek so se moda dokoncno spuatila v mosnjo.
—————
no, toliko o tem ali je decek ali deklica. kako fajn pise, ne? samo kaj ko je na navadnem UZ vse tako megleno in se premikajo in se nic ne vidi!!!!

Meni so prvič napovedali pravilno in to različni ginekologi, sedaj drugič pa tudi mislim, da se ne motijo. Pričakujemo fantka in to so prav tako zatrdili različni G.
LP,
Nina
32 t

Ja, eni G kar rečejo, čeprav niso prepričani. Najina G je v MB znana kot eden najboljših UZ diagnosticistov in na NS nama je pokazala popkovino med nogami (je komentirala, da bi kak njen kolega že napovedal fantka), naslednjič (v 17. t) je rekla, da izgleda bolj na punčko, ampak da je še prezgodaj za bolj točno napoved…Morfologijo imava pa sedaj v 23. tednu in bomo videli (pri eni drugi G) – v bistvu nama je vseeno, samo bi rada vedela za spol, da se znaš z bebijem pogovarjat. Zdaj ga malo v moškem in malo v ženskem spolu ogovarjava (npr. pikica ali pa žabec 🙂 … Si pa kar predstavljam šok – da ti na vseh UZ napovejo npr. deklico, potem pa se rodi fantek….no, pa saj tudi če bo imel kako cotko v roza, mu bo čisto lepo :-))))

Mi smo pridobili ista mnenja od treh različnih G, tako da pričakujemo fantka. Upam, da res ne bo kakšnih presenečenj. Če pa že, pa tud prav 🙂

lp,

ewy

lp, ewy

ma, meni se zdi pa tako smešno tole roza -plavo, kot da ni na svetu drugih barv: a v rumeno pa zeleno se oblači pa krokodile, al kaj?

Jaaaaaaaaaa. :))

No, resno… Za prvega nisva vedela spola in sva nabavila praktično komplet garderobo v rumeni, zeleni, oranžni in sv. modri barvi. Ker se nam tokrat obeta deklica, večino garderobe pa imamo, si nisem mogla kaj in sem kupovala skoraj izključno roza in rdeče cunce. :)) Tako, da bo naše dete v vsakem primeru mavrično obarvano. :))

LP

----------------------------------------------------------------------------------------------- Naučil sem se, da nihče ni popoln dokler se ne zaljubiš vanj. (Andy Rooney) ------------------------------------------------------- Slovenec ti odpusti vse, samo uspeha ne! :)

New Report

Close