Najdi forum

Zdravo

Treniram odbojko. Pri artroskopiji kolena mi je zdravnik dejal, da imam zmehčan hrustanec. Vem, da je treba krepiti sprednjo stegensko mišico. Obstajajo pa tudi dodatki, ki pomagajo.
– kateri so ti dodatki?
http://www.popolnaprehrana.si/?p=9&t=144 (na tem naslovu je preparat, prosim, če ga pogledate in kaj mi svetujete glede njegove uporabe)
– kaj menite o kreatinu? Ali lahko kakorkoli vpliva name tudi, ko ga neham jemati?

Vnaprej se zahvaljujem za odgovor
Egon

Spoštovani,

za zmehčan hrustanec Vam priporočam redno jemanje preparata, ki vsebuje glukozamin (glucosamin) sulfat vsaj 1500mg dnevno, hondroitin (chondroitin) sulfat vsaj 1200mg dnevno in MSM (žveplova spojina). Poglejte na internetu.
Na osnovi zadnjih objavljenih člankov se zdi, da je najpomembejša snov, ki upočasnuje propadanje hrustanca glukozamin sulfat, ki je na razpolago tudi v naših lekarnah.
Če gre za zmehčan hrustanec v pogačično-stegneničnem delu sklepa, je zelo pomembna okrepitev štiriglave stegenske mišice. Le to lahko najhitreje okrepite z ustreznimi vajami kombiniranimi z elektrostimulacijo in pravilno prehrano (napotek o prehrani še sledi).

Lep pozdrav,

Iztok Pilih

Lep pozdrav, Iztok Pilih [b]ARTHRON, KLINIKA ZA SKLEPE, HRBTENICO IN POŠKODBE UKMARJEVA 2, 1000 LJUBLJANA[/b] [b]AMBULANTA LJUBLJANA,[/b] Ukmarjeva 2, 1000 Ljubljana [b]AMBULANTA MARIBOR,[/b] Lavričeva 1a, 2000 Maribor Naročanje na telefon: [b]041 654 330[/b] ali [b]01 601 11 70[/b] ali na elektronski naslov: [b][email protected][/b]. [b]www.arthron.si[/b] Direktor: mag. travm. Iztok Pilih, dr. med., spec. kirurg član Ameriške akademije ortopedskih kirurgov

Pozdrav,

prosim, če mi odgovorite še na drugi dve vprašanji, ki sem ju navedel v prvem pošiljanju, saj me res zanima mnenje pravega strokovnjaka.

Najlepša hvala

Vaše vprašanje bom posredoval sodelavcu, ki se s tem ukvarja. Odgovor sledi.

Lp, Iztok Pilih

Lep pozdrav, Iztok Pilih [b]ARTHRON, KLINIKA ZA SKLEPE, HRBTENICO IN POŠKODBE UKMARJEVA 2, 1000 LJUBLJANA[/b] [b]AMBULANTA LJUBLJANA,[/b] Ukmarjeva 2, 1000 Ljubljana [b]AMBULANTA MARIBOR,[/b] Lavričeva 1a, 2000 Maribor Naročanje na telefon: [b]041 654 330[/b] ali [b]01 601 11 70[/b] ali na elektronski naslov: [b][email protected][/b]. [b]www.arthron.si[/b] Direktor: mag. travm. Iztok Pilih, dr. med., spec. kirurg član Ameriške akademije ortopedskih kirurgov

New Report

Close