Najdi forum

Lepo pozdravljeni.

Rada bi slisala mnenja, kaj si mislite o konkretnih situacijah v moj odnosu, saj imam nekako zmedene obcutke. Zdi se mi, da se partner pretirano potrudi pri majhnih stvareh, pri pomembnih stvareh pa ne in tako nekako vzdrzuje obcutek in ima izgovor, da se trudi v zvezi, ceprav se v bistvu ne pretirano.

Potrudi se npr. pri gospodinjskih opravilih in potem velikokrat poudari, da je to in to narejeno. Ce ga prosim, da mi kaj prinese in kuhinje, to naredi z velikim veseljem. Ali me kam pelje, pocaka, ko sem v trgovini. Nikoli nobenega problema.

Ko pa se npr. peljeva po avtocesti in prehitevava tovornjak, on pa istocasno preverja sporocila na telefonu in ko mu recem, naj ne dela tega, ker me je kar strah, se brani in me gleda kot da sem cudna. Ko ga prosim, ce lahko vozi malo pocasneje, se potem do doma peljeva skoraj pod omejitvijo. Opazam, da v takih situacijah stvari obrne name, kot da sem jaz problem. In da se potrudi pri tistih stvareh, ki njega nic ne ‘stanejo’. Pri stvareh, ko se glede cesa ne strinjava, pa pricakuje, da bom vedno jaz popustila, da bo kompromis.

Take stvari… vcasih se mi v glavi oglasa alarm, po drugi strani me razum miri, da mogoce jaz pretiravam. Kaj se vam zdi?

Samo prijavljeni uporabniki lahko vidijo priponke.

Zelo slabo si tole opisala. Ne razumem, v čem je problem. Vožnja meni ni velika stvar v odnosu, ampak recimo da bi glede gospodinjstva bilo okej, bi pa popolnoma zamrznil, ko bi šlo za najem/nakup stanovanja, pohištva, se pogovarjat za kredite, pač take neprijetne odrasle zadeve. Ali glede samega odnosa, da bi mu recimo bilo težko si vzeti čas in te poslušat, ko bi bila v stiski.

Kaj je s tipi in vožnjo, je pa tudi meni skrivnost. Take stvari namreč počne tudi moj partner in če se skregava, se zaradi tega. Spravi me na obrate, da že spelje in začne na najbolj nepreglednem ovinku ali med vključevanjem na glavno cesto štimat garmina na telefonu. A dejansko ni mogel tega narediti, dokler še nisva štartala? Lažje je med manevriranjem skozi nepregleden ovinek ali med prehitevanjem? Dejansko? Pa vožnja tik za ritjo. Lej, ne bo šel hitreje, če mu voziš za ritjo. In sem mu že stokrat razložila, pa tudi sam je že videl, da jaz potem še nalašč vozim bolj počasi, če kdo rine vame brez potrebe.

New Report

Close