Najdi forum

Zmedena,…

Izgubila sem upanje, da nam bo šlo v Sloveniji kdaj dobro.Resno razmišljava z možem, da se odseliva prek v Avstrijo.Mož se že uči nemščino, službo bi dobil.Sicer za začetek v mesriji,…Jaz bi si tudi kaj našla.Življenje tukaj bi pustila čisto za sabo.Ampak imava dva majhna otroka 1leto in 3,5l.Kako je kaj s tem.Lepo prosim, da kdo napiše kaj več o tem.Pa kako je z zdrastvenim zavarovanjem.Ker sama sem bolnica z multiplo sklerozo blažje oblike, vendar si moram dajati draga zdravila, ki krije naše zdravstvo.Kako bi bilo s tem v Avstriji?
Tukaj imava stanovanje na hipoteko, katero bi prodala in poplačala dolgove.Tako da bi šla dejansko brez vsega.Saj bi bila na začetku v kakšni garsioneri, ni problem.S časoma se verjetno da vzeti kakšen kredit, če tam delaš ali?Prosim za čim več informacij, ker je odločitev res grozna.Ne bi pa šla kam daleč,ker sem v Avstriji rojena in mi je blizu.So starši delali goreh in brat dela goreh že 20let.Sam imajo pa vsi stalno bivališče tukaj.Jaz pa bi potem pretrgala s Slovenijo.

Draga zvezdica !
Pozabi Avstrijo, pojdite v Kanado tam se začenja življenje. V zadnjem času se veliko piše o Kanadi kot obljubljeni deželi in vse več mladih odhaja tja trebuhom za kruhom. Govori se, da je tam zelo močna slovenska skupnost, ki pomaga prišlekom, sicer pa vse druge informacije dobiš na veleposlaništvu in na spletu. Veliko sreče !

Kakšna Kanada…zakaj bi hodila tako daleč,če pa je že življenje lepše na drugi strani Karavank. Moje mnenje je tako,najprej se naučita vsaj osnovno nemški jezik,potem pa začnita iskat službo v Avstriji.Z vrtci ni problemov,ga dobiš takoj-vem iz izkušenj.S stanovanji pa je tako,da lahko greš na občine in povprašaš za prosta stanovanja ali pa kar na agencije.Vsak začetek je težak ampak vsaj veš,da greš na boljše.Mi smo že eno leto tukaj in nam je zelo lepo.
V kateri del Avstrije pa bi šli?

lp in veliko sreče!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close