Zmedena in obupana nad novo sluzbo
Pozdravljeni,
stara sem 24 let in znasla sem se v zelo cudnem polozaju v zivljenju. Kar naenkrat je v moje zivljenje prislo ful enih sprememb (selitev v drug kraj, nova prva zaposlitev, selitev s fantom) vse me osrecuje razen nove sluzbe. Odnosi so katastrofa, sefi katastrofa, delo je zelo odgovorno in delam z obcutljivimi podatki kjer prostora za napake ni. V firmi je veliko pritiskov ,vsak dan lovim vsaj 3 roke, dela imam prevec za nekoga ki prvic opravlja to delo. Zaposlena sem sele 3 mesece pa pri sebi vidim da sem ze cisto izcrpana, pri 24 nimam volje obiskati ali poklicati niti druzine niti prijateljic. Voljo imam le do svojega fanta in obcasnih druzenj ob vikendih. Pocutim se prazno, brez custev, do seksa mi skoraj ni vec. Ne prepoznam se. Na sihtu sem rekla da imam dela prevec in da ne zmorem vec pa me ne poslusajo, dopusta ne smem imeti niti na bolnisko ne smem ker me nima kdo nadomescati. Prekipelo mi je in sem se jedva zmenila za en teden dopusta, na dopustu pa nisem bila ze od lani decembra.. cez celo poletje sem samo delala medtem ko so bile moje prijateljice na morju in zurale. Nevem kaj naj naredim? Sem ze na robu izgorelosti? Vem da ce bi zamenjala sluzbo bi kmalu nasla nekaj novegaz vendar me je strah da bo povsod tako izkoriscanje.
Hvala in lp
Pozdravljeni!
Slišati je, da ste izčrpani. Si predstavljam, da je takšna služba nevzdržna na dolgi rok? Velikokrat lahko ob takšnih pritiskih pride do izgorelosti in morda ste že blizu temu.
Glede na vaš opis bi vam verjetno veliko ljudi svetovalo, da se iz takšnega delovnega okolja umaknete in poiščete drugo službo. Obstaja veliko različnih služb in delodajalcev, sem prepričan, da obstajajo delovna mesta, kjer ni tako napeto.
Vas pa vseeno nekaj zadržuje, da ne oddidete iz te službe? Poizkusite poskrbeti zase, tako ali drugače, saj lahko zaradi izgorelosti potrebujete dolgo okrevanje.
S prijaznimi pozdravi,
Miha Štrukelj