zmedena
Spoštovani!
Imam zelo velik problem, ki me muci ze skoraj eno leto.
S fantom sva skupaj sest let in pol, pravkar sva se preselila v skupno stanovanje in vse bi bilo o.k., ce mi ne bi zmesal glave nekdo drug. Sprva je slo le za nedolzen flirt, ki pa se je razvil v nekaj vec in nikoli si nisem mislila, da se bo meni kaj takega zgodilo. Fanta sem prevarala enkrat, dvakrat, veckrat… Vedno imam slabo vest in to me zre in zre. Na splosno se s fantom zelo razumeva imava podobne interese, skratka v vseh stvareh se ujemava. Drugi fant pa mi daje obcutek tiste prave ljubezni, zna mi to pokazat in pocutim se, kot da sem edina na svetu, medtem ko fant custev ne zna posebno dobro izrazat, saj je tudi vzgojen v stilu#fantje ne smejo jokat”.Vseeno cutim, da me ima rad, vse mi naredi…Sprasujem se zakaj sem to storila.
Z drugim pa je tako. ob njem se res pocutim resnicno lepo, problem pa je v tem, da nimava kaksnih posebnih skupnih interesov, tudi po izobrazbi zaostaja za mano in sedanjim fantom in sprasujem se kako bi bilo z njim po tolikem casu. Veckrat sem ga ze pustila, ceprav s tezkim srcem, pa sva vedno nekako prisla nazaj skupaj. Naskrivaj seveda. Tisti trenutki, ko sva skupaj pa so tako lepi, sladki in prepovedani. Ne vem kaj naj? srce mi pravi eno, pamet drugo. Najbrz za trajno zvezo ni dovolj samo zaljubljenost in privlacnost? vcasih sem ze trdno prepricana, da bom pustila fanta, potem si premislim in to znova in znova, dan za dnem, nimam vec notranjega miru, vedno sem slabe volje, ker samo se o tem razmisljam. ne morem si predstavljat, da bi pustila kateregakoli. Oba mi ogromno pomenita in mi dajeta vse na tak ali drugacen nacin. Fanta imam res rada, vendar pa me ne privlaci vec, z drugim pa se mi zdi, da prav zazivim, ceprav mi spolnost nikoli ni pomenila bogvekaj. Sedaj pa mislim samo se na to, kako si ga zelim in kako bi bilo z njim. Skratka, popolnoma sem zmedena in trpim iz dneva v dan bolj.
Prosila bi za kaksen vas nasvet oz. mnenje o vsem tem.
Najlepsa hvala za odgovor in lep dan!
Za to kar se vam je zgodilo ste odgovorni le vi sami. Brez vaše privolitve se nebi zgodilo nič. Vaša ljubezen do fanta ni dovolj močna, da bi mu lahko bili zvesti. Sami pravite, da vas ne privlači več. Na novega partnerja vas veže močna spolna privlačnost, pravite pa,da imata drugače le malo skupnega Kako si predstavljate skupno življenje s fantom, če ste ga že pred tem nekajkrat prevarali. Bodite pošteni in iskreni, do sebe in do partnerja in mu priznajte, da ga ne ljubite več. Vaš fant ima lahko cel kup, dobrih in lepih osebnostnih lastnosti, lahko vas tudi ljubi, a če ga vi ne ljubite je vse to premalo za zadovoljno in uspešno skupno življenje.
Alenka B