Zmedena
Primoz prosim te pomagaj. Pred 14. dnevi sem zbrala pogum in naredila konec 6 let trajajoci zvezi. Ze dolgo ni bilo tako, kot bi moralo biti – v bistvu jaz nisem bila zadovoljna v zvezi, njemu pa se je zdelo, da vse stima. Ko sem se skusala z njim pogovoriti, me ni jemal resno, nikoli se nisem mogla z njim pogovarjat, ker je bil nezainteresiran… Pred dvema mesecema sem se zacela pogosteje druzit s sodelavcem in mislim, da sem se vanj tudi zaljubila (on je koncal s punco s katero je bil 10 let). To mi je tudi dalo moc, da naredim konec. Problem pa je v tem, da me moj bivsi se vedno ljubi, da me redno klice, pise sms-e, kako me pogresa, da je osamljen… Meni je hudo zaradi njega in ne vem, kaj naj, kako mu naj olajsam stvar. S sodelavcem sva super kolega, se stekama, v njegovi druzbi mi je tako super, da ne morem opisat. Ampak, ko sem z njim, me pece vest, ker vem, da je bivsi osamljen, da je prizadet, da mu je hudo…. Vest me pece, ker se imam z nekom tako super. Mislis, da grem prehitro naprej, da potrebujem vec casa? Bi bilo boljse, da z bivsim prekinem vse stike – mu bo potem lazje? Bojim se, da on se vedno upa, da bova skupaj (za sodelavca ne ve, kot razlog sem navedla to, da ne vem kaj bi rada in da moram dolocene stvari dat skozi, predno grem naprej z zivljenjem, da ne vem, ce ga se ljubim – nocem mu povedati, da sem ga prevarala…).
Prosim te, povej mi kako naj resim vse skupaj, ker me to unicuje.
Hvala ze vnaprej!
Mala,
če si čutila, da ne gre, ni druge izbire, saj bolje taka iskrenost, kot biti skupaj, samo zaradi občutka, da je nekomu hudo. Ta hudo, je pa odvisna od njega, nekaj časa mu bo hudo, jokal bo klical, počasi pa se bo tudi on umiril, ko bo ugotovil, da preprosto ne gre. kajti najbolj pogrešamo tisto energijo, ki nas je sedaj obkrožala, ali bolje povedano, pogrešamo navado, da smo imeli nekoga ob sebi, ko nam je bilo hudo, občutek, da nekdo pač obstaja in že sama prisotnost nas je hranila z energijo. To pomeni, da si energijo vedno jemljemo, samo včasih jo vzamemo pa preveč in se drugi umakne.
Nimaš imeti kaj slabe vesti, razen to z sodelavcem. ?? rekla boš kako? To, da mu nisi povedala, je lahko bilo bolje ali pa tudi ne, saj bi tako imel tudi on razlog, da bi se lažje sprijaznil, torej moraš sedaj ostati pri tem in mu drugače dopovedati, da je konec. Če mu sedaj poveš za tega sodelavca, bo še bolj užaljen in bo tudi imel razlog, zakaj sta šla narazen, to pa pomeni, da se ne bo iz razmerja ničesar naučil, ampak bo govoril, vse so iste, zapustijo te zaradi drugega. Nikoli ne bo pomislil, da je drugi prišel ravno zaradi njega.
No, vse je bila tvoja odločitev, edino, kar je mogoče vprašljivo, je to, da si ga prevarala, ali naj povem samo v pomislek, vse skupaj se je odvilo malo prehitro???
To boš morala pa sama spoznati, saj je jasno, da se ob njemu tako dobro počutiš, ko pa v zvezi ni bilo vse v redu, pa si prepričana, da si gledala z pravimi očmi??
veliko sreče ti želim, samo dobro premisli.
Primož
Pozdravček,
tvoja zgodba me zelo spominja na mojo izpred nekaj časa… tudi sama se se spraševala, na kakšen način končati s fantom, s katerim sva bila skupaj skoraj 4 leta. Vedela sem, da morava narazen, a nisem zbrala poguma, da bi storila ključni korak. AMpak ko sem se definitivno odločila, da tako več ne gre naprej, je bilo lažje. Najpomembnejša je torej tvoja odločitev > 100% odločitev, da gresta narazen. In kot vidim, si se tako že odločila, zato vztrajaj – najhujša so dejanja iz pomilovanja, saj je učinek ravno nasproten, kot ga želiš doseči. Če je fant v fazi, ko misli, da je zaradi razpada vajine veze konec sveta, potem mu vsako dejanje (četudi je vsem jasno, da je storjeno iz usmiljenja oz. zato, ker te zanj skrbi, ker mu hočeš stvar olajšati…) pomeni UPANJE. Čeprav je še tako patetično, se bo vsake malenkosti oprl kot rešilne bilke… stvari namreč vidi iz drugačnega (nerealnega) zornega kota kot ti. Zato mislim, da je najbolje, da za nekaj časa stike prekineta – le tako mu boš stvar dejansko olajšala. Tako sem storila tudi jaz in preteklo je kar nekaj mesecev, ko nisva imela stikov, sedaj pa se lahko čisto normalno pogovarjava, greva na kavo… Jaz osebno sem mu tudi povedala za novo zvezo (ki je po naključju nastopila nekaj tednov po najinem koncu) in to je bilo tisto dejstvo, ki ga je dokončno streznilo.
Ko končamo neko zvezo, tisti, ki se počuti prizadetega (torej tvoj fant v tem primeru) stopa skozi različne faze. Prva je faza globoke žalosti, ko bi naredil vse, da bi te spet pridobil (pri tem seveda ne razmišlja realno), kasneje faza neke vrste sovraštva (ko spozna, da je RES konec in ti to na nek način zameri, saj se globoko v sebi še vedno ni sprijaznil s koncem), kasneje pa to vedno bolj prehaja v fazo sprijaznjenja (ker mu drugega pač ne preostane) in, kar je vsekakor najbolj zdravo, v fazo, ko ugotovi, da je res najbolje, da sta šla narazen. Praviš, da v zvezi nisi zadovoljna – že to se mi zdi potencialni razlog, da greš z nekom narazen, če pa poleg tega fant niti ne opazi, da je kaj narobe in misli, da je vse v najlepšem redu, to kaže na velik prepad, tudi komunikacijski, med vama.
Vsekakor vztrajaj in ne odgovarjaj na SMS-e, klice in ostale kontakte, ki jih bo želel vzpostaviti ter ga čimprej postavi (čeprav bo mogoče grobo) na realna tla.
LP, Staša
Tudi moja zgodba iz pred let je podobna tvoji. Morda samo začetek je bil drugačen: ON je mene pustil, ko pa sem se “pobrala” in na novo zaživela, me je pa klicaril, zasledoval, se pojavljal na vratih, grozil s samomorom in me hotel celo povoziti. To zadnje je bila kaplja čez rob in takrat sem ugotovila, da s tem, da se mi smili, dokler ga poslušam, tolažim,… podaljšujem najino agonijo. In ko sem bila že zrela za psihiatrično bolnico, sem le s pomočjo prijateljev in staršev dokončno prekinila z njim.
Torej nikar tako, ne gledaj nazaj, ampak naprej. Bodi srečna.
men to ni všeč. Ok, prav, da si pustila tipa, ni mi pa všeč, da si ga pustila ob “primernem” času..torej, ko si dobila na razpolago novega. Tako “preskakovanje z vlaka na vlak” mi nikoli ni bilo simpatično. In tvoj valda to dvoje povezuje. Po moje ni dojel zakaj si ga pustila — ali si mu dejansko sploh povedala, kaj vse te moti??
Mene pa v tem primeru ne moti “preskok iz vlaka na vlak”. Mar ne bi bilo neumno izpustiti priložnost, kjer je že marsikaj jasno ter brez veze čakati in začeti iz čiste nule? Skratka po nepotrebnem izgubljati čas?
Ne odobravam pa prevare pred koncem obstoječe zveze.
Pa saj ni treba razlagat zakaj in zaradi koga je “odletel”. Pač ni šlo…
Drugače pa je res najbolje takoj prekiniti vse stike. Zakaj, je že napisano.
Res si zmedena.Kaj bi v bistvu rada.Ex, kakor ali novega.Odločiti se bo treba, še pred tem, pa si uredi stvari v glavi, pogovori se sama s seboj.In ne imej slabe vesti.A nisi napisala, da si končala z njim.Postavi ga pred dejstvo.Morda celo to, da imaš drugega je najbolj odkritosrčno in fer do njega, bo vsaj vedel, pri čem je.
Pa veliko sreče.