zmeden in osamljen
Sej nevem kako bi začel…
Ravnokar sem dopolnil 24 let in še nikoli nism imel punce (zveza, spolnost). Ta stvar mi predstavlja velik problem. Ko gledam vrstnike so vsi to že dali skozi, jaz pa po drugi strani še nikol nism doživel občutka biti ljubljen oz nekomu bit všeč s tega stališča. Ljubezen dojemam kot nekaj kar se dogaja samo drugim, meni pa pač je usojeno samsko življenje. Po naravi sem optimist in človek, ki zmeraj v vsaki stvari vidi nekaj dobrega, pa če je še tako slaba. Ampak v tem primeru me je optimizem zapustil. In to me zelo žre. Na vsake toliko časa nekako “udari” iz mene in me čisto potre. Takrat praviloma kar obsedim za nekaj ur, bulim v steno, se smilim samemu sebi in včasih tudi potočim kako solzico. Kot da se mi za kratek čas sesuje svet. Imam tudi problem z zelo nizko samozavestjo. V osnovni in srednji šoli sem bil vseskozi zbadan in zaničevan s strani vrstnikov (s čimer si še danes belim glavo, kako je do tega lahko prišlo) in sm prave prijatelje dobil šele na faksu, kjer se je tudi nekako začelo moje socialne življenje (če nekako temu tako rečem).
Zdaj pa če pogledam na stvar z drugega zornega kota. Imam problem priti v družbo v kateri bodo ženske (spoznavati nove). Moja družba je izključno sestavljena iz moških in za boga, kamorkoli pridem, kakršnokoli fešto so praviloma sami moški (če že je kaka ženska je seveda zasedena). Pač končujem računalniški faks in tu so ženske redke kot biseri. Ravnokar sm začel nekako delati v eni frimi v kateri so (spet) zaposleni sami moški. In iz tu izhaja druga zadeva, ki me mori. Nikakor ne morem priti med ženske. Zgleda kot da je celo vesolje proti meni. Moja najboljša (in edina) kolegica mi pravi, da sem oh in sploh (za pogledat, pamet, čustva, humor, skratka vse) in da se nimam kaj za sekirat, da bi lahko imel vsako. Ampak kaj men to pomaga, če nikakor ne morem priti v žensko družbo oz tako, da bi imel priložnost spoznavati dekleta. Navdaja me občutek, da se pri 24 še vedno nisem uspel v polni luči predstaviti pred nasprotnim spolom.
Še ena zadnja stvar glede kolegov. Tudi nimam nobenega prijatelja, s katerim bi lahko šel ven in spoznaval dekleta. Ali so vsi zasedeni, ali pa je kaka druga stvar.
Zanima me vaš pogled na moje probleme in morebitni nasveti, kako se rešiti tega začaranega kroga.
Glede na to, da končuješ računalniški faks, še malo počakaj. Glede na to, da so računalničarji razmeroma dobro plačani, zna biti, da se boš žensk še otepal. :-))
Zanima me samo kje delaš, ker kjerkoli je moj delal, pa je tudi računalničar, je bilo ogromno žensk.
Bo že, ponavadi je tako, da bolj kot iščeš manj najdeš. in res drži.
lp
Sem imel podobno življensko zgodbo, nisem zgovoren, nisem imel samozavesti, rajši bi premaknil 10 ton kamnja kot da bi šel k punci, moja družba sami tipi ki so bili parkirani zmeraj pri šanku, o puncah ne duha ne sluha. Meni je na srečo rešila življenje SLO vojska dobil sem samozavest od takrat je vse šlo po maslu. Tudi jaz sem mislil da bom ostal samski, no sedaj sem oženjen in imam sina tako da ne razmišljaj o teh zadevah, vedeti pa moraš da če si ne boš sam pomagal ti tudi drugi ne bodo in ne upoštevaj tega kar nekateri govorijo ne išči ljubezen pride sama, to velja za tiste kateri menjavajo partnerje tedensko mi nismo oz. nimamo take sreče. Isto sem poslušal, še danes poslušam od prijateljic da kaj so zamudile da me niso mene najdle. Ja kaj čemo.
Če imaš problem pri navezovanju pogovorov z nasprotnim spolom ti svetujem da obiščeš plesno šolo. Jaz nisem govorec sem pa zato znal plesat in sem jih s tem očaral. Ko jo enkrat osvojiš na ta način potem steče tudi beseda. Najbolj me je bilo vedno strah kako načeti pogovor saj punce pričakujejo da bo moški vodil pogovor in potem vprašanje kaj govorit če ne znaš ??????
Vsekakor naredi nekaj pri sebi da ne bo monotonosti v tvojem življenju, spremeni nekaj na sebi kar te bo naredilo močnejšega , recimo fitnes, sam sem se začel ukvarjati z borilnimi ne moreš verjet koliko samozavesti ti dvigne tak šport. Vsekakor narediti moraš nekaj zase in na sebi, ker pupe vidijo tvoj strah še preden prideš do njih, vedno je bilo in vedno bo – one so plen ki ga moraš ti osvojiti ( čeprav se danes obračajo stvari ).
Ne upoštevaj prijateljic katere ti govorijo kako ti bojo zrihtale kakšno punco, vedi da boš moral sam poskrbeti za te stvari.
Še ena stvar ne zahajaj v bare in diskače ker se nabira smetana pojdi v bare kjer so navadni smrtniki, in predvsem izkoristi še zadnje študentske dneve ker tam se da najlažje sklepati nova poznanstva.
lp
Hja jst osebno sm precej zgovoren, znam biti zelo zabaven in imam “dar”, da se lahko z vsakim človekom takoj ujamem. Od začetka sem bil tudi precej “zapet”, vendar se mi je v študentskih letih uspelo izviti iz tega in sm skoraj postal drugi človek. Samo kar se žensk tiče, ne morem zlesti na zeleno vejo. Nimam dovolj samozavesti in samopodobe in ko vidim kakšno, ki zgleda dobro si kar sam sebi rečem, da “pri taki itak nimam šans” in pač ne nardim nič. Po drugi strani sm pa tudi že omenu, da je nasploh takih priložnosti izjemno malo. Realno gledano na letos spoznam 2 nove, pa še to jih vidim 1x do 2x in nikoli več.
Ravno ta vikend sem bil z ženo v diskaču in so šle z nama še dve njeni prijatelci ki sta pri 28 letih še vedno samski in v istem položaju kot ti in isto željni novih poznanstev obe dve lušni punci ki se znata uštimat. Torej jaz sem to opazoval k eni sta pristopila dva tipa in oba je zavrnila prvi ni bil napačen drugi pa ah pustimo stat.
Danes je nastal en čuden svet istočasno si želi nekoga in ga tudi zavrača zato ti verjamem da imaš probleme je pa res da taki kraji so dobri samo še za mularijo 16 do 20 let… torej kje drugje sploh spoznati koga priznam da 6 let nazaj nisem opazil toliko teh problemov.
Kar si pa napisal da nimaš klape, jaz sem svojo ponucal samo do diskača potem sem bil sam, poglej ti rabiš družbo samo do tam in nič več od tam si sam, tudi če greš v dveh če je ta drugi bolj samozavesten boš ti nazaj izvisel tako da je brez veze, dokler ti ne boš pri sebi spremenil svojega menja ti ne bo nihče dal pravega mnenja. In ne smeš vzeti punc kot bav bav popolnoma isto sem mislil jaz kot ti dokler nisem prišel do spoznanja da kaj pa so one nič več kot jaz in če je bila kakšna preveč pametna som jo bil sposoben poslat tudi tja ker sonce nikoli ne posije, da ne bo izpadlo čudno, vedno sem bil spoštljiv do vseh nikoli nisem šlatal ker to ti lahko vsaka pove da to sovražijo in vedno pridi do nje iz prednje strani in ne zagrabi je od zadaj bodi izviren ker vedi da takih kot si ti in bi radi poskusili srečo ima ona vsak vikend 20 komadov.
Kot sem že rekel najdi si nekaj v življenju kar te bo naredilo samozavestnega in to izrabi sebi v prid. ljudje smo preveč pasivni ( služba domov služba domov in zraven internet) in to nas spravlja v slabo razmišljanje. in še enkrat zavedaj se da ona ni nič vrednejša kot si ti, imej pa spoštovanje, kretenov je že tako preveč na tem svetu….
Jaz pa mislim, da z avtorjem teme ni nič kaj dosti narobe. Ok, ljudem najprej v oči pade to, da nima samozavesti za prvi korak in za pristopit do punce. Zdaj ne vem… Jaz recimo sem takšen, da prvega koraka nikakor ne zmorem, ko pa do tegapride, če pride se pa normalno menim. Podobno verjetno avtor te teme. Dajmo se nekaj vprašat?? Ali fant, ki nima jajc, da bi pristopil do punce nima potenciala za resno zvezo?? Ima jo. Še večjo. Koliko potenciala za resno zvezo ima nekdo, ki mu je pristopit do ženske pičkin dim in mu je vseeno ali ga zavrne ali ne?? Nobene. In verjetno avtor teme se boji zavrnitve, kar pomeni, da mu ni vseeno, to pa pomeni, da ni nonšalanten v kakšnem odnosu je z žensko.
Jaz bi rekel, da je prej problem v čustveno neinteligentih ženskah. Seveda je jasno, da mlade ženske prej opazijo nekoga, ki ima jajca, kot nekoga, ki je zadržan in mu iz oči sije, da mu ni vseeno. Ko boš star 40 let bodo ženske dajale prioritetu drugim stvarem, prav tem, ki jih zdaj cenijo… Žal… Jaz sem na istem.
Pa še to. Res je, ne poslušaj res teh nasvetov: “Bo že sama prišla.” Ne bo! Za globoko, trdno, večno ljubezen, kakeršnjo si verjetno želiš, treba gledati na osebe s trezno glavo, razum mora biti nad čustvi, treba iskati… Kaj ti bi pomagalo, da se nekje recimo v eni diskoteki zaljubiš v pijanosti, potem ene 3 tedne traja, da se zbudiš in ugotoviš, da ta oseba sploh ne veš kdo je?? No… Nekateri ljudje uživajo v tem, da skačejo iz enega takega primera v drugega, ampak mislim, da si ti tega ne želiš.
Aja, pa tole…
Isto sem poslušal, še danes poslušam od prijateljic da kaj so zamudile da me niso mene najdle. Ja kaj čemo.
No, vidiš to je to. Na stara leta se pogledi obrnejo.
Je pa tudi to res, da so one plen. Moški jih osvaja in one se odločijo, ali bodo imele ali ne. To so živalski nagoni. Pri živalih je isto.
Jest mam več al manj iste probleme, tk da težko kaj svetujem ko pa še sebi neznam pomagat. Več al manj sem pasivna in sanjarim o princu na belem konju :)) Se pa zavedam ta tako naprej dolgo nebo šlo. Po drugi strani se pa zavedam da tu ni kaj narest, čist vse kolegice majo resne fante, le občasno gremo kaj vn 🙁 Vse kar se lahko zgodi je spontano in na to prisegam ter upam. Sama nebom naredila prvi korak, za nič na svetu ga nebi, pa če bi imela še tako priložnost. Zame to enostavno ne obstaja. Podobno kot je napisal majk1. Redko mi je kdo resnično všeč in pol si mislim, eh pa ka bo z mano če si lahko najde boljšo. Pač samopodoba na nuli. 🙁 Drugi mi pa govorijo kako lušna sm in oh in sploh vredu punca. Hm….zmeda
Gor si dobil nekaj pametnih nasvetov … ples, SLO vojska, borilne veščine itd. Pametno!
Jaz pa naj dodam še nekaj … ne štartaj na polno, na eno ki ti je všeč … napaka.
Začni se pogovarjati z ženskami … malo šaliti, “flirtati”, kjerkoli se ti ponudi priložnost.
Recimo: prodajalko v delikatesi, ki ti dela sendvič, z prodajalko časopisov, punco ki streže za šankom … razumeš?
Tako se boš navadil komunicirati z ženskami.
Seveda pa to ne gre čez noč …
In tako boš prebil led … in bo šlo veliko lažje, ko bo šlo za kakšno tebi simpatično punco.
Se popolnoma strinjam s Painom. Za razliko od večine moške populacije imam pospravljeno podstrešje. Mogoče se bo komu zdelo to kot zelo samozavestna izjava, ampak tako čutim jaz in ženske, ki me poznajo. Jst ženske globoko spoštujem in za nič na svetu, nebi nobene prizadel. Te scene s temi diskači so mi prav absurdne. Ne razumem kako lahko nadleguješ eno punco, ki je nisi še nikoli videl in pojma nimaš kakšna je, samo da jo spraviš v postlo. In največji vic pri tem je, da če takega osebka ona zavrne, jo on označi kot čudno. Sm bil dostkrat v sami družbi, ki je celo noč izvajalala takšne “operacije” in sm se počutil precej neumno, poleg tega pa še to meče slabo luč name. Se pa res tudi bojim samega pristopa oz bolj kot tega zavrnitve. Osebno mi ni vseeno, če me ena zavrne, ker pač to ni šport. Če hočem šport grem igrat košarko, ne pa “lovit” punce v nek diskač. Js hočem met punco, ki me bo imela rada zaradi mene, ne pa zato, ker sm jo prvi zahaklal v diskaču.
Sicer pa že neki časa razmišljam o plesu, vendar je tu en problem, ker ga precej sovražim. 🙂
Žalostno je pa videti, da je veliko ljudi s podobnimi težavami in da je moderen svet naravnan tko, da taki ljudje izpadamo kot čudaki.
Živjo Majk,
krajev za spoznavanje žensk je še veliko, ne samo plesišče – saj veš, v bistvu smo ženske povsod. Hribi, tečaj tega ali onega, skratka, karkoli, kar te veseli. In kot je že nekdo napisal, ni treba, da vse ženske takoj ocenjuješ z vidika, če bi med vama lahko bilo kaj več ali pač ne. Tudi, če ti ženska sploh ni všeč, pogovarjaj se, neobvezno čvekaj, ugotavljaj, kakšne ženske so in kako razmišljajo, pač enostavno zato, da jih spoznaš. Da se ne boš več počutil kot da si z Marsa, če kakšno prinese mimo.
Če praviš, da nisi posebej grd ali neumen 🙂 tudi ni hudič, da ti bo katera dala vedeti, da si ji všeč. Tudi če ona tebi ne bo – ampak boš vsaj videl, da nisi za na odpad in se ti bo okrepila samozavest. 🙂
Še ena varianta obstaja, in sicer spoznavanje na raznih straneh za stike. Vse te strani niso čisto neresne in namenjene samo takim, ki iščejo seks. Na njih je kup ljudi, ki imajo podoben problem kot ti – govorim iz lastnih izkušenj, tudi sama sem že tako iskala partnerja. Gor so vsi mogoči primerki, res je, ampak saj hitro pošaltaš, kje je sorodna duša. Potem pa na kako kavico, da se spoznata. Velika prednost takega spoznavanja je, da je vsem jasno, zakaj so tam, in odpade del igric, tudi če greš s katero na zmenek, bo obema jasno, zakaj sta tam.
Veliko sreče! 🙂
Pozdravljen majk1!
Sama sem bila že od nekdaj nora na tehnične ljudi še bolj pa na računalničarje. Malo zato ker smo doma uspeli v tem poklicu, ker je sestra hodila na vegovo in so mi ratali vegovci všeč. Ko sem z muko končala svojo srednjo šolo sem se končno vpisala na fri. Sama nikoli nisem imela probleme s tipi, tako da so tudi novi sošolci noreli okoli mene. Nekateri so bili celo že malo čudaški, ker so bili zelo obupani. Takih fantov je na tehničnih šolah zelo veliko in nisi osamljen primerek. Sama sem se že prvi šolski dan zagrela za sošolca, ki sva danes še vedno skupaj in upam da bova ostala do konca. Tudi zame je bil velik problem najti pravega računalničarja, kam zaboga hodijo te ljudje. Par jih poznam že iz vegove, vendar je to večinoma bol žurerskih vegovcev ne pa računalničarjev. Veliko bivših sošolcev je bilo res zelo vredu tako po videzu kot po notranjosti ampak kaj pa boš. Meni so se seveda vsi po vrsti smilili in sem jim govorila,da bo že prišla tista prava oz. prva ženska. Malo se moraš tudi sam pobrigat ne samo hodit s prijatli v neko luknjo, kjer ni žensk, za to si sam kriv. Ko greva z mojim ven z njegovo družbo, ki je seveda fantovska moram povedat, da sta 2 res zelo vredu fanta, sam pač tudi te2 si nista našla nobene punce še. Sta pa že toliko obupana, da primeta prvo žensko pa tudi če je najgrša, važno, da se ona2 sprostita. Hehehe
Mogoče boš pa moral najti hobi, ki te veseli in so tam tudi ženske. Mybe popotovanja, fotografiranje, šport, pohodništvo…??
Srečno pa zavedaj se, da nisi edini. Računalničarji so res vredu ljudje ne samo zaradi dnarja kot je neka punca zgoraj rekla ampak zaradi razmišljanja. Upam, da ti je moje pisanje kaj koristi.