Spoštovani;
sicer že pred leti se mi je pripetila neljuba nesreča, ki mi je pustila kar nekaj posledic, med njimi tudi zmečkanino leve goleni in uničen peronalni živec!
Par let nazaj sem imela prvo rekonstrukcijo oz. odvzem režnja izpod pasduhe in presaditev le te na del, kjer je bila sama kost goleni! Režen se je prijel, vendar je zadeva daleč od pričakovanega!
Vsakič znova ko sem zbrala dovolj moči in našla nekoga, ki je voljan pregledatiin sanirati zadevo, pa je bil končni nasvet, da bi morda še malo počakala, saj da se dnevno pojavljajo nove metode!
Ni mi jasno, kako vsaj na pogled če že ne povsem funkcionalno glede peronalnega živca, ne more kirurgija izboljšati to mojo golen! Rekonstruirate obraze in podobno, jaz pa ostajam s tanjo in prav nič simpatično golenjo! Sicer sem srečna, da nogo sploh imam in vem da brazgotine ostajajo, vendar si želim vsaj malo popraviti izgled, vsaj debelinsko če že ne drugače!
Zanima me, mar je mogoče, da se ne da na takih zmečkaninah dejansko storiti ničesar ali kako je s takimi zadevami in če je za vsako naknadno oblikovanje potrebno sleči določen del moje lastne kože in tkiva, saj le to pušča grde dodatne vrazgotine?
Hvala v naprej za trenutke namenjene mojemu problemu in lep pozdrav!
Silvija
Pozdravljeni
Glede na zapletnost opisanega problema vam seveda svetujem obisk v moji ambulanti v sredo popoldan, saj bom šele po temeljitem pregledu lahko podal mnenje o rekonstrukcijskih možnostih.
S kirurgijo lahko popravimo precej nikakor pa ne vsega. Tudi nove metode ne poganjajo kot gobe po dežju :). nčeloma so možne rekonstrukcije s prenosi lastnega tkiva, z vsadki , ali z ekspanderji.
Kljub vsej mikrokirurški tehniki so naše metode oskrbe živcev omejene na šive in premostitve vrzeli. Vse ostalo naredi organizem sam. Strenje živcev lahko ugotavlajmo z EMG priskavo kjer ugotavljamo stopnjo inervacije oziroma nam pomaga tehtai ali bi bilo smiselno živec ponovno operirati.
Vendar več o tem šele na pregledu 🙂
Lep pozdrav
Aleš