Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Astma in druge pljučne bolezni Zmanjšan učinek kopb-ja

Zmanjšan učinek kopb-ja

Malce sem pretresena zaradi diganoze, tko da bo moje pisanje verjetno kar precej zmedeno, za kar se že sedaj opravičujem.

Dobila sem diagnozo kopb, ki pa še ni dokončna, saj nekaj še ne bi bilo v redu in se bom še 1x testirala, vendar bom vzela to diagnozo kot potrjeno. Vsaj tako mi bo na en način lažje, saj se lahko pripravim na potem.

Kaj svetujete, da človek počne, ko se mu potrdi diagnoza? V kakšni smeri naj spremenim življenje, da bom čim manj pomagala napredovanju kopbja?

Hvaležna bom za vsakršen namig, nasvet, mnenje..

Spoštovana,

ne pretiravati z zaskrbljenostjo!

KOPB-kot sicer tudi večine drugih kroničnih bolezni-ne uspemo pozdraviti. Vendar se da KOPB z zdravili ter drugimi ukrepi odlično zazdraviti.
Poleg tega je – jasno na prvem mestu!- nujna takojšnja opustitev kajenja. Že s tem ukrepom povsem preprečite napredovanje te bolezni.

Bolezen držite v šahu z zdravim načinom življenja-prava prehrana, veliko gibanja na svežem zraku, izogibanje dražljivcem v zraku ter seveda vsakoletno cepljenje proti gripi in pnevmokoku.

Zdravila, ki vam jih bo morda predpisal vaš izbrani zdravnik (ali pa pulmolog) je treba prejemati zares redno, vsakodnevno, sicer ne delujejo tako, kot bi morala!

Na opisani način vam KOPB ne bo smel pomembno zmanjševati kakovosti življenja.

Sicer pa me lahko -ko bo diagnostika vaše bolezni zaključena- še kaj dodatno povprašate.

lep pozdrav

prof.dr. Stanislav Šuškovič

prof.dr.Stanislav Šuškovič

New Report

Close